De vegades comparo, la nostra forma particular de fer les coses a Cornellà, amb el funcionament d’un rellotge centenari. Amb arrelat caràcter, avançant, fixant encertadament els seus temps però en la seva justa mesura, amb una tècnica senzilla però segura, amb manilles que impregnen la seva petjada, romanent en el temps Així som a Cornellà. Així és com treballem. Sense presses, però marcant pausadament el nostre camí cap al futur.

Posaria infinitat d’exemples d’aquesta forma de fer, d’aquest tarannà que ens caracteritza. Iniciatives d’àmbit social i econòmic com el gran Acord Social Contra la Crisi que hem fet entre tots. Sota el seu paraigua, programes d’ajuda com la ‘Quota zero’ o ‘Ocupa’m 6+6’ per incentivar als emprenedors i la creació de nous negocis. O els plans d’ocupació que estan donant xifres inqüestionables, el 15% de l’ocupació generada a la ciutat enguany ha estat gràcies a aquesta alternativa. Projectes iniciats tímidament però que han arrelat i, a més, s’han convertit en segell de la nostra identitat.

I el que avui aquí ens ocupa, és un altre clar exemple de com funcionem aquí. Quan ens vam plantejar en 2009 l’engranatge del Cornellà Creació ho vam fer sempre amb la vista posada en la ciutat, qüestionant-nos què ens aportaria. Donem ara la benvinguda a la seva vuitena edició i m’omple de satisfacció dir que aquest fòrum empresarial ens ha obert la mirada cap a l’exterior, ens ha enriquit d’experiències, ens ha permès esprémer molts casos d’èxit per quedar-nos amb les bones idees. El Cornellà Creació ens ha fet trobar-nos, reunir-nos, donant protagonisme al diàleg, al debat, a la connexió entre tots, donant força al poder de la paraula que és, al cap i a la fi, allò que sustenta la nostra maquinària.

Cornellà ha estat amfitriona de més de quaranta trobades. Més de cinquanta conferenciants de prestigi de tots els àmbits han posat cara a Cornellà, l’han situat en el mapa metropolità. Ens han conegut. I ens hem mostrat tal com som, han vist el que fem. Han estat testimonis de la nostra senzillesa, de com treballem col·lectivament.

I de nou, vull donar les gràcies a tots i cadascun dels patrocinadors i col·laboradors del Cornellà Creació. Sense ells, tot això no seria possible, d’igual forma que aquell rellotge centenari no funcionaria sense l’engranatge perfecte de cadascun dels elements que ho conformen.

És una gran satisfacció presentar un any més el programa d’activitats del Cornellà Creació Fòrum, aquest espai d’intercanvi de coneixement i d’experiència que impulsa l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i amb el que Aigües de Barcelona col·labora des del seu inici.

Són més de set anys ininterromputs oferint al teixit productiu d’aquesta ciutat i de la comarca del Baix Llobregat punts de vista i reflexions sobre temes d’interès protagonitzats per experts de relleu internacional. Avui que tot és efímer els projectes que perviuen són només els millors.

Per això, amb la llarga tradició de compromís i col·laboració d’Aigües de Barcelona amb Cornellà, des del 1909 quan es construí la Central Cornellà i es varen començar a explotar els primers pous de l’aqüífer del riu Llobregat, fins avui dia que se segueix treballant des de les mateixes instal·lacions però amb les tecnologies més innovadores, continuem donant suport a aquesta iniciativa i li augurem tants èxits com els que han tingut les anteriors edicions.