Descripció
Daniel Innerarity
Catedràtic de Filosofia Política i Social, investigador IKERBASQUE en la Universitat del País Basc, en l’actualitat està al capdavant de l’Institut de Governança Democràtica. Daniel Innerarity és un estudiós de la política i dels polítics i com es relacionen i interactuen amb la societat.
Ha sigut professor convidat en diverses universitats europees i americanes. És col·laborador d’opinió en El País i El Correo/Diari Vasco, així com de la revista Claves de raó pràctica.
Va rebre el Premi Príncipe de Viana de la Cultura en 2013, guardó que reconeix la trajectòria de persones o entitats rellevants en el món de la cultura. En 2008, Eusko Ikaskuntza-Caja Laboral li va atorgar el Premi d’Humanitats, Arts, Cultura i Ciències Socials.
És autor de diversos llibres entre els quals destaca Un mundo de todos y de nadie; La democracia del conocimiento, Premi Euskadi d’Assaig 2012; La humanidad amenazada: gobernar los riesgos globales (amb Javier Solana); El futuro y sus enemigos; El nuevo espacio público; La Sociedad invisible, Premi Espasa d’Assaig 2004 o La transformación de la política, III Premi d’Assaig Miguel de Unamuno i Premi Nacional de Literatura en la modalitat d’Assaig 2003, entre altres.
En el seu darrer llibre La política en tiempos de indignación (2015), analitza i revisa la idea que sobre la política té la societat de la crisi i de les cendres del 15-M. Una proposta per canviar les idees dels ‘idiotes’, terme amb el qual es coneixien en l’antiga Grècia a aquells que s’ocupaven dels assumptes públics. Un intent per entendre millor la política, en temps en els quals la indignació ha donat lloc a nous moviments socials i, fins i tot, nous partits.