Tothom ha sentit parlar de l’Agenda 2030 adoptada per l’Assemblea General de l’ONU com a pla d’acció a favor de la fortalesa i la prosperitat del planeta. Com no podia ser altrament, la nostra ciutat puja al tren d’aquest gran desafiament. Perquè per aconseguir un compromís comú i universal, hem de ser conscients que tots, cadascun de nosaltres, som part activa en l’avenç cap al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible.

Per nosaltres aquesta lluita no és nova. Amb projectes com Cornellà Natura materialitzem programes de naturalització de l’entorn urbà, avancem cap a la mobilitat sostenible, la transició energètica, la prevenció i la gestió de residus… Una estratègia municipal perquè la ciutat sigui més verda, saludable i resilient complementant amb altres plantejaments com Cornellà Humana que posa l’accent a la cohesió social, la convivència i la corresponsabilitat. Perquè veiem amb claredat la importància de ciutats com la nostra, en la contribució a la sostenibilitat a escala planetària.

Ens toca reflexionar sobre aquesta temàtica, és el moment de mirar el passat, analitzar el present i dissenyar el futur que volem deixar. Quin millor espai que el nostre vaixell insígnia de reflexió i debat, el Cornellà Creació Fòrum. Els presento aquí la seva dotzena edició dedicada precisament a conscienciar sobre aquesta crisi mediambiental de la que tots som responsables: governants, empresaris, treballadors, ciutadans. Som al camí cap a una transformació en clau ecològica.

Aprofito per agrair, una edició més, el suport de tots els patrocinadors que fan realitat aquest fòrum. Especialment el suport d’Aigües de Barcelona, ​​entitat que compta també amb un full de ruta ambiciós per assolir compromisos estratègics de desenvolupament sostenible.

Tenir cura del medi ambient, és valorar la vida.

 

Antonio Balmón
Alcalde de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat