Antonio Balmón

Alcalde de Cornellà de Llobregat

En la societat tot passa amb celeritat.

Transcorre el temps, els fets van succeint, els canvis socials, polítics i culturals generen noves formes d’actuar, noves creences.

Notícies que impacten però que amb el pas dels dies deixen de fer-ho. Ens acostumem, banalitzem.

Una societat en la qual la pressa sembla un valor afegit. Contràriament, hi ha iniciatives que es coven, s’incuben, es gesten amb calma, amb cura. Forjant la seva estructura i assaborint-la, posicionant-se entre les millors, a poc a poc, sense presses.

A Cornellà actuem així, donant temps als projectes que ho necessiten, permetem que madurin degudament. Aquest és el cas d’aquest fòrum que arriba a la seva desena edició. Una iniciativa que va sorgir el 2009 amb un únic valor afegit, el poder de la paraula, servint-se del debat i del diàleg per incitar a la reflexió.

Perquè la paraula és el nostre senyal d’identitat, la veu de la nostra comunitat, la Cornellà humana. Una ciutat feta per i per a les persones, una ciutat que s’enriqueix amb el valor que cadascuna d’elles aporta diàriament estudiant, emprenent, aixecant persianes, comprometent-se cada dia amb aquesta Cornellà de tots.

Així, el Cornellà Creació Fòrum ha anat marcant coordenades, sense precipitar-se. De manera tímida i incipient en els seus inicis, però trepitjant fort en la defensa de valors sòlids fins al seu posicionament actual destacant entre els millors fòrums de debat del moment.

Deu edicions en què sempre hem comptat amb el suport incondicional d’aquesta gran família formada per patrocinadors, col·laboradors i seguidors fidels. Amb Aigües de Barcelona al capdavant, tots plegats han demostrat sobradament el seu compromís amb Cornellà. Amb ells s’ha anat pastant aquest fòrum amb consciència social, sense presses.

Escoltant i debatent, felicitats Cornellà Creació Fòrum!

Ignacio Escudero Garcia

Director General d’Aigües de Barcelona

Enguany el Cornellà Creació Fòrum arriba als deu anys, al llarg dels quals s’ha consolidat com un referent en la reflexió, el coneixement i l’intercanvi d’experiències. Per a la nostra companyia és una satisfacció col·laborar des dels seus inicis amb aquesta plataforma de debat d’actualitat que aposta per les persones i les idees.

L’edició d’aquest any tractarà amb més profunditat temes socials, mediambientals i d’innovació i tecnologia. Sens dubte, en aquest món canviant i accelerat, abordar aquests temes d’actualitat des de la reflexió i l’anàlisi, és una de les grans contribucions del Cornellà Creació Fòrum.

Per tal de celebrar els deu anys d’aquest fòrum, el nostre museu, el Museu de les Aigües, que com sabeu està situat a la Central Cornellà, acollirà un acte commemoratiu el proper 11 d’abril. Serà un esdeveniment molt especial, amb la presència de convidats que han participat al Cornellà Creació Fòrum al llarg d’aquesta darrera dècada i ens fa molta il·lusió poder-ho celebrar tots plegats a casa nostra.

Cornellà, com la resta de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, forma part del territori on duem a terme la nostra activitat amb la màxima professionalitat i vocació de servei. Perquè tenim un compromís amb les persones, l’aigua i les ciutats on som presents. I amb aquesta ciutat sempre hem tingut una relació molt especial i intensa, perquè ja des de 1909, quan es va construir la Central Cornellà, es van començar a explotar els primers pous de l’aqüífer del riu Llobregat per subministrar aigua potable de qualitat a la ciutadania de la conurbació de Barcelona. Per a nosaltres és un orgull seguir acompanyant el desenvolupament d’aquesta ciutat, al costat de la seva gent.

Moltes felicitats a tothom qui ha fet possible aquestes deu edicions!