Face to Face: Elif Şhafak – Marc Marginedas

60,00 (sense IVA)

Fora d'estoc

Categoria:

Descripció

Elif Şhafak

Novel·lista d’èxit, és una de les escriptores turques més influents. Nascuda a França i filla d’una diplomàtica turca va passar part de la seva adolescència a Madrid, en Ammán i Jordània abans de tornar a Turquia.

Llicenciada en Relacions Internacionals per la Universitat Tècnica d’Orient Mitjà i amb un Màster en Ciències en el Departament d’Estudis Femenins, Elif Şhafak actualment exerceix com a professora ajudant en el Departament d’Estudis d’Orient Pròxim de la Universitat d’Arizona en Tucson.

Va debutar en el món literari amb Kem Gözlere Anadolu en 1994. Per la seva primera novel·la, Pinhan va rebre el Gran Premi Mevlana en 1998. Tanmateix, Şehrin Aynalan (Los Espejos de la Ciudad) va ser guardonada amb el Premi de la Unió d’Escriptors Turcs en 2000, entre altres premis literaris que l’han permet fer-se un merescut renom com a escriptora.

En els darrers temps, Şhafak va ser acusada d’insultar la ‘identitat turca’ d’acord amb l’Article 301 del Codi Penal Turc per referències al Genocidi armeni a través d’un dels personatges ficticis en la novel·la Baba ve Piç, resultant finalment absolta. En l’actualitat viu a cavall també entre els Estats Units on es dedica a l’ensenyament i on també col·labora amb mitjans de comunicació i amb mitjans europeus.

Marc Marginedas

Periodista destacat per la seva activitat com a corresponsal en territoris que pateixen conflictes bèl·lics. Des dels seus inicis, sempre ha estat vinculat a El Periódico de Catalunya.

Entre 1995 i 1998 va exercir de corresponsal al Nord-Àfrica, basat a Alger i Rabat per cobrir la guerra civil algeriana entre el règim dels generals i els extremistes islamistes. En el període entre 1998 i 2002 va treballar a Moscou per tota l’àrea exsoviètica cobrint la segona guerra txetxena, els últims anys de l’era Ieltsin i l’arribada al poder d’en Vladímir Putin. Entre 2002 i 2015 va ser enviat especial a zones de conflicte també per El Periódico de Catalunya cobrint les guerres de l’Iraq, l’Afganistan, Pakistan, sud del Liban, Darfur, els atemptats gihadistes a Londres del 2015, els atemptats contra Charlie-Hebdo, les primaveres àrabs a Tuníssia, Líbia i Síria, on va ser segrestat durant sis mesos per l’Estat Islàmic. Aquest episodi va marcar la seva vida personal i professional però, fidel a la seva vocació, avui dia continua treballant com a corresponsal a Moscou per tota l’àrea exsoviètica.