cornellà creació

Pedro Pablo Pérez VP de Seguretat de Telefònica i CEO d’ElevenPaths

 

“El cibercrim està impactant en les economies”

…………………………

Els atacs informàtics, els ciberatacs i els ‘hackejos’ són avui dia més freqüents del que desitjaríem. Conceptes que poc a poc, s’han colat en el nostre argot i fets per als quals les empreses han d’estar en alerta. El nostre convidat d’aquest matí al Cornellà Creació Fòrum, Pedro Pablo Pérez, ens ha parlat d’això des de la seva posició com a VP de Seguretat de Telefònica i CEP (Chief Executive Officer) d’ElevenPaths, la seva unitat de Ciberseguretat. Segons ell, la ciberseguretat està avui dia en primera plana dels mitjans de comunicació, s’ha convertit en un dels principals riscos alhora de gestionar empreses, ha afirmat en la seva conferència titulada Ciberseguretat en el Wild Wild West. La ponència ens ha apropat a aquest món, a les estratègies que poden seguir les empreses per lluitar contra els ciberatacs, contra l’intrusisme informàtic. El nostre convidat d’avui juga amb el títol, establint paral·lelisme amb el Salvatge Oest per l’amenaça constant d’estar exposats a que ens robin dades.

En primer lloc, Pedro Pablo Pérez en situa en un entorn on tot s’està digitalitzant, una disrupció brutal que provoca temps exponencials, un canvi d’era clar que ens situa en un panorama hiperfràgil. Aquesta transformació ha diluït el perímetre de seguretat de les empreses. Aquesta nova forma d’operar tant de les empreses, com dels seus treballadors, com dels seus proveïdors provoca una sèrie de noves problemàtiques per a la seguretat de les empreses. I és que la ciberseguretat és molt complexa, afirma. El risc digital cada cop és més elevat, la fragilitat cada cop és més patent i aquests ciberatacs provoca importants pèrdues. El cibercrim està impactant en les economies, manifesta.

D’altra banda, el nostre convidat també ha puntualitzat que el sector de la ciberseguretat està despuntant, convertint-se en oportunitat i generador d’ocupació. Pérez ha quantificat en més de 3,5 milions els professionals de ciberseguretat que fan falta en tot el món. Són les dues cares del sector, per una banda l’amenaça de ser ciberatacats i per altre una font que genera ocupació. Cadascú de nosaltres té una mitjana d’una vintena de ciberidentitats, això es tradueix en milions de registres exposats, explica el nostre conferenciant.

Entre les seves conclusions, Pérez afirma que el risc operatiu cada cop és més gran i que les empreses han de desenvolupar respostes a aquests tipus d’atacs de forma ràpida. Cada cop és més difícil protegir tots els actius, manifesta en la seva conferència.

Pedro Pablo Pérez és VP de Seguretat de Telefónica i CEO (Chief Executive Officer) de ElevenPaths, la seva unitat de Ciberseguretat. Treballa en el sector de la seguretat TI des de fa més de 15 anys. Llicenciat en Informàtica i Global MBA d’IESE, posseeix a més nombroses certificacions en seguretat com CISA, CISM, ITIL Service Manager o ISO 27001 Lead Auditor. Pérez ha participat en la implantació de centres d’operacions de seguretat global a Espanya, Llatinoamèrica i EUA. A més, ha estat el responsable de la definició del nou portfoli de ciberseguretat d’ElevenPaths i lidera la proposta d’innovació en seguretat per a clients interns i externs de Telefónica.

 

Cornellà de Llobregat, 21 de setembre de 2018

 

Comparteix-lo: