cornellà creació

Nota de premsa

Rosario Marín, tresorera dels EEUU sota el mandat de George W. Bush (2001-2003)

Tots podem enfrontar-nos a qualsevol desafiament de forma resolutiva

…………………………

Amb la força que té la seva mirada i la sinceritat de les seves paraules, Rosario Marín ha captivat avui als assistents del que ha sigut el primer acte de la desena edició del Cornellà Creació Fòrum. El relat de la seva vida no deixa impassible a ningú. Nascuda en el si d’una família humil, una nena que arriba a EEUU amb 14 anys sense conèixer l’anglès però amb una determinació per fer-se un lloc i lluitar pels seus ideals. Rosario Marín va ser la primera dona no estatunidenca que va ocupar el càrrec de tresorera d’EEUU durant el mandat de George W. Bush. Abans va ser alcaldessa i regidora a la ciutat de Huntington Park escollida en 1994 i reelegida en 1999. Formada en l’àmbit de la banca, per ella els desafiaments s’han de convertir en oportunitats, temàtica que ha estat el fil conductor de la seva conferència avui en el Museu Agbar de les Aigües.

Aquesta afirmació ha marcat sempre la vida de Rosario Marín tant en la faceta professional com en la personal. El naixement del seu primer fill amb síndrome de Down va ensenyar-li com veure la vida d’una altra manera. De fet, ella assegura que tot el que ha viscut ha fet d’ella la dona que avui és i que l’empenta que li dona la seva família sempre ha estat determinant per arribar on ha arribat.

Rosario Marín ha pastat el poder, ha format part de la vida política d’EEUU durant més de trenta anys. La seva firma quedava estampada en els bitllets de dòlar en qualitat de tresorera d’EEUU, fent història. La nostra convidada explica que sempre ha sentit el deure de representar a les dones del país, al col·lectiu hispà dels EEUU. I per ells va treballar durant tots aquells anys i ho continua fent col·laborant en mitjans de comunicació, compartint la seva saviesa, la seva experiència i donant el seu suport a campanyes polítiques.

Autora del llibre “Una líder entre dos mundos”, en la seva conferència insisteix en com els desafiaments es poden convertir en oportunitats. Ella es defineix a si mateixa com portaveu pública, ex tresorera d’EEUU, analista política, autora, immigrant, activista, mare i àvia. Al llarg de la seva carrera, Rosario Marín ha donat discursos inspiradors a companyies i organitzacions en més de quinze països.

Tots podem enfrontar-nos a qualsevol desafiament de forma eloqüent, de forma resolutiva, afirma Marín en la seva intervenció. La conferenciant ha enumerat algunes de les claus que sempre ha caracteritzat la seva forma de d’actuar. Fer sempre el que creiem correcte, donar el millor de nosaltres mateixos i tractar a les persones com t’agradaria que tractessin a algú que estimes, són tres dels seus secrets que ella recomana a aplicar a qualsevol dels àmbits de la vida.

Republicana de hueso colorado com ella mateixa es descriu, en la seva intervenció també ha deixat clara la seva repulsa cap a la presidència de Donald Trump, hem d’aprendre dels errors per no tornar a cometre’ls, conclou Rosario Marín.

 

Comparteix-lo: