Cornellà Creació Fòrum:
Deu anys de conferències, debats i anàlisi

…………………………

Més de dues-centes persones es van donar cita ahir en el sopar commemoratiu del desè aniversari del Cornellà Creació Fòrum. En un acte conduït pel presentador i còmic, Txabi Franquesa, el Museu de les Aigües es va convertir en l’escenari d’una gala molt especial a la qual van assistir-hi una llarga llista de conferenciants que han passat pel fòrum al llarg de les seves deu edicions, personalitats il·lustres del món de l’economia, la cultura o la tecnologia i empresaris i directius d’empreses cabdals com Aigües de Barcelona, CaixaBank, Siemens, Oryzon, Cofidis, Puma, entre altres. El debat “Evolució i canvis d’aquesta dècada” va marcar l’eix central de l’esdeveniment, moderat per la periodista i cap de la secció d’Internacional, Marta López, i en el qual van participar Elisa Robles, consellera en la Secretaria General de Coordinació de Política Científica del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats; Inma Puig, psicòloga clínica i consultora empresarial; Bisila Bokoko, executiva al capdavant d’una agència de desenvolupament empresarial en el mercat nord-americà; i Isabel Aguilera, consultora, emprenedora i consellera d’empreses.

En el debat es van tocar temes que ens han marcat en la darrera dècada, aspectes com la recessió econòmica, la globalització, la revolució tecnològica o la lluita contra el canvi climàtic. Intervencions de les nostres convidades que ens han deixat manifestacions com: la figura de l’emprenedor ha sorgit i s’ha anat reforçant com a conseqüència d’un moment de crisi econòmica, de Bisila Bokoko; la crisi ens ha fet plantejar-nos molts aspectes i no tots són negatius com el fet de forçar-nos a ser més eficients, a sortir de la zona de confort, a internacionalitzar-nos, paraules d’Isabel Aguilera; la crisi ens ha posicionat en la realitat, manifestació d’Inma Puig; o la intel·ligència artificial ha sigut un boom però la tecnologia hauria d’estar al servei de l’ésser humà, d’Elisa Robles.

La gala commemorativa va comptar amb diferents moments especials com el brindis conjunt de tots els assistents, el repàs visual de diferents conferències en clau d’humor que va fer en Txabi Franquesa o la fotografia de tots els ponents i patrocinadors com a comiat. Un sopar amenitzat per Reactable, un instrument electrònic originàriament desenvolupat pel Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i per Zetzània, grup vocal de Cornellà que enguany compleix 25 anys de vida i que s’ha fet un lloc en el panorama musical.

En desembre de 2009 es donava el tret de sortida al Cornellà Creació Fòrum, una iniciativa emparada per l’Ajuntament de Cornellà i que des del començament va comptar amb el suport d’empreses de primer nivell. Un projecte que, deu anys després, manté viu el seu esperit, posicionat com a punt de trobada i espai de diàleg, reflexió i anàlisi de temes cabdals per al nostre teixit socioeconòmic amb conferenciants de primera línia del panorama nacional i internacional. Un total de 54 cites per les quals han passat 74 ponents de prestigi que han posat sobre la taula temes de sectors tan diversos com l’econòmic, el tecnològic, la innovació, temes d’interès social, cultural, empresarial, esport, moda, màrqueting, publicitat, etc. En aquests deu anys hem adoptat diversos formats des de conferències individuals, face to face, debats, combinant dinars amb esmorzars… tot amb un alt grau de fidelitat amb més de deu mil assistents i més de cinquanta firmes patrocinadores. Xifres que constitueixen la síntesi dels deu anys d’història del Cornellà Creació Fòrum.

 

 

Cornellà de Llobregat
12 d’abril de 2019

Comparteix-lo: