cornellà creació

Therese Jamaa General Manager GSMA, Mobile World Capital

 

La indústria mòbil treballa per crear un futur millor a través de la tecnologia i la innovació

…………………………

Davant d’un fòrum de més de cent cinquanta persones, representants de PIMES, entitats i d’empreses cabdals en l’entramat socioeconòmic català, Therese Jamaa ha exposat en la seva intervenció en el Cornellà Creació les claus en el procés de construcció de la societat digital del futur. I és que la nostra convidada d’avui compta amb una dilatada experiència en el sector de la tecnologia i actualment ocupa el càrrec de general manager de GSMA, responsable de Mobile World Capital. GSMA representa més de 750 operadors mòbils i més de 400 empreses de l’ampli ecosistema mòbil. A més, GSMA és l’organitzadora de l’esdeveniment més important de la indústria del mòbil, el Mobile World Congress (MWC) que se celebra a Barcelona, i que cada any rep més de cent mil visitants d’arreu del món. Mobile World Capital és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i busca ajudar a millorar la vida de les persones a escala global.

La nostra convidada ha explicat que la tecnologia té la capacitat de generar un impacte transformador que pot ajudar a afrontar alguns dels grans reptes mundials en àmbits com la Salut, l’Educació, la Igualtat de Gènere o el Medi Ambient. En aquest sentit, Jamaa ha destacat el paper que pot tenir Barcelona com a ‘hub’ digital al sud d’Europa, i seu del MWC i Mobile World Capital. L’objectiu és posicionar la tecnologia al servei de les persones, i Barcelona i la seva àrea metropolitana son un ‘hub’ tecnològic. Per aquest motiu, pot tenir un paper important en aquest esforç per millorar la qualitat de la vida de les persones a escala mundial, afirma. En la seva ponència, Therese Jamaa ha destacat com la ciutat comtal i la indústria mòbil ja estan treballant per ajudar a crear un futur millor mitjançant la tecnologia i la innovació.

D’altra banda, el nostre convidat també ha puntualitzat que el sector de la ciberseguretat està despuntant, convertint-se en oportunitat i generador d’ocupació. Pérez ha quantificat en més de 3,5 milions els professionals de ciberseguretat que fan falta en tot el món. Són les dues cares del sector, per una banda l’amenaça de ser ciberatacats i per altre una font que genera ocupació. Cadascú de nosaltres té una mitjana d’una vintena de ciberidentitats, això es tradueix en milions de registres exposats, explica el nostre conferenciant.

Durant la trobada, Jamaa també ha explicat diferents projectes en aquest sentit, com per exemple el programa de GSMA ‘Mobile for Development’, que té l’objectiu de reduir les desigualtats del món impulsant la innovació digital, i que a dia d’avui ha impactat la vida de 58 milions de persones.

Abans d’arribar a GSMA, Therese Jamaa va ocupar el càrrec de directora de desenvolupament de negoci de Qualcomm. També va prestar els seus serveis a empreses com Vodafone o Sema Group Schlumberger, després d’una etapa també en la indústria de la construcció naval.

Therese Jamaa és una persona de perfil multicultural. Nascuda al Líban, parla vuit idiomes i fa 18 anys que viu a Barcelona.

 

Cornellà de Llobregat, 20 de setembre de 2019

 

Comparteix-lo: