cornellà creació

Javier Goyeneche, president i fundador d’Ecoalf

“No podem viure en aquest planeta com si tinguéssim un altre on anar”

…………………………

Avui en dia si no ets part de la solució, ets part del problema, frase que ha pronunciat aquest matí el president i fundador de la firma Ecoalf, Javier Goyeneche, en la seva conferència ‘De les escombraries a la moda’ organitzada pel Cornellà Creació Fòrum en el nou Auditori del World Trade Center Almeda Park. Goyeneche és un dels empresaris espanyols més avantguardistes. Basa la seva política empresarial en la innovació, la investigació, les relacions humanes i en el convenciment ètic de que els negocis tenen l’obligació de respectar el medi ambient i tenir cura del planeta. Presideix la primera i única marca de moda d’Espanya premiada internacionalment pel seu compromís sostenible i per la seva gran inversió en I+D+i en processos de reciclatge.

El nostre conferenciant ha començat la seva intervenció exposant l’actual situació en mars i oceans a causa dels residus que s’hi aboquen. Goyeneche ha donat xifres realment alarmants. Tones i tones de plàstic que embruten i contaminen. Si continuem així, l’any 2050 hi haurà més plàstic als oceans que peixos, adverteix. El problema dels residus és molt més dramàtic del que ens podem imaginar i va empitjorant, diu. En aquest sentit, Javier Goyeneche ha explicat al fòrum la feina que desenvolupa la Fundació Ecoalf, a través de la iniciativa Upcycling the Oceans. Consisteix en la neteja de mars i oceans amb la col·laboració del sector pesquer de Galícia, Catalunya, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Andalusia. Al final d’aquest any, s’hauran recuperat 600 tones de residus per transformar-los en fil per a la confecció de les seves peces de roba.

Javier Goyeneche ha fet un repàs dels deu anys de la firma Ecoalf, des de la seva creació en 2009, incidint en el seu compromís sostenible. Avui dia, l’empresa és tot un referent que ha rebut nombrosos guardons i reconeixements internacionals per la seva implicació amb el medi ambient i per demostrar que no és necessari continuar abusant dels recursos naturals del planeta per aconseguir productes de primera qualitat. No podem viure en aquest planeta com si tinguéssim un altre on anar quan estigui destrossat, afirma. El que fem ja no és suficient. Com ho fem és el més important, afegeix.

Ecoalf continua innovant després de deu anys convertint els residus marins en sabates i les escombraries en productes de moda. El seu fundador insisteix en la importància d’invertir en educació mediambiental, recordant que els recursos naturals del planeta no són il·limitats.

Javier Goyeneche avança que la firma tancarà l’exercici 2019 amb beneficis per primer cop. Però per ell, el més important d’aquest fet és que Ecoalf ha demostrat que les companyies que fan les coses de forma diferent, també poden ser rentables.

 

Cornellà de Llobregat, 18 d’octubre de 2019

 

Comparteix-lo: