Ana Maiques, Co-fundadora i CEO Neuroelectrics

 

Has de pensar en gran per poder escalar. Amb força, talent i equip s’aconsegueix

 

Volem diagnosticar i tractar les malalties fent servir l’estimulació cerebral o l’estimulació elèctrica

…………………………

L’economista i investigadora,  Ana Maiques, ha posat avui el punt i final a la dotzena temporada del Cornellà Creació Fòrum i ho ha fet parlant-nos de neurociència amb la seva ponència ‘De Barcelona a Boston: una nova mirada al cervell’. La seva conferència ha impactat a les més de 150 persones congregades en L’Auditori de Cornellà per dues vessants: d’una banda, perquè Neuroelectrics, és tot un exemple de trajectòria empresarial nascuda en Barcelona i convertida en líder mundial del seu camp en només tres anys; d’altra, per l’avenç tecnològic aconseguit per aquesta startup que treballa en la recerca de tecnologies d’estimulació cerebral elèctrica no invasiva i d’alta definició per a la neuromodulació personalitzada amb l’objectiu de restaurar la salut del cervell, minimitzar-ne les discapacitats i creant una vida millor per als pacients.

La nostra convidada d’avui, ens ha exposat inicialment la trajectòria d’aquesta empresa fundada a Barcelona en 2011, amb oficina a Boston només tres anys després i convertida ara en referent internacional en l’àmbit de la medicina. Actualment Neuroelectrics ven a més de 45 països i compta amb els millors assessors de recerca, alta tecnologia i negocis. La seva directora general destaca que passar d’una idea al mercat és un camí llarg i molt dur i repassant les lliçons apreses confirma que la recaptació de fons, la regulació, el reemborsament i l’accés al mercat són clau. En termes de recaptació de fons, l’arrencada i els diners de les subvencions poden ser estratègies realment valuoses per començar, diu i afegeix que el networking i la perseverança també són claus per poder avançar.

Però si vertiginosa ens ha semblat la trajectòria empresarial, més encara ho és si observem els avanços científics del seu equip. Els productes de Neuroelectrics s’utilitzen en tot el món per a la neurociència bàsica i per la investigació clínica amb la visió posada en la creació d’una poderosa plataforma de neurotecnologia sobre la qual desenvolupar aplicacions clíniques per diagnosticar i tractar malalties cerebrals, així com millorar la salut cerebral, per exemple en casos d’epilèpsia, dolor neuropàtic o trastorns de l’estat d’ànim, i la funció cognitiva per exemple en casos de demència o la funció executiva en menors amb TDAH. Volem alleujar el patiment dels pacients, afirma la seva CEO.

L’Ana Maiques explica que el cervell és un òrgan complex. Una de cada cinc persones al món ha desenvolupat una malaltia cerebral, com la depressió, l’Alzheimer o l’epilèpsia. Malauradament, per a moltes d’aquestes malalties no hi ha una bona cura perquè els medicaments no funcionen. Per a Neuroelectrics, el cervell no és només un cos químic, sinó també un sistema elèctric. I des de la perspectiva elèctrica del cervell, volem diagnosticar i tractar les malalties fent servir l’estimulació cerebral o l’estimulació elèctrica, explica.


L’Ana Maiques, co-fundadora i directora general de Neuroelectrics. Va ser nominada per l’IESE com una de les emprenedores menors de 40 anys més influents a Espanya el 2010. Va rebre el Premi de la UE per a Dones Innovadores de la Comissió Europea CE el 2014. El 2015 i 2016, va ser nomenada una de les dones més inspiradores a l’Inspirant la llista Fifty a Europa. Ana continua trencant les barreres de la ciència i la tecnologia de manera impactant amb Ètica Empresarial.

Més de 900 persones, testimonis de la dotzena edició del CCF 2022

Avui hem acomiadat una nova edició del Cornellà Creació Fòrum, un total de sis actes amb una mitja d’assistència d’unes 150 persones per conferència. El nostre fòrum manté l’interès del teixit social, empresarial, econòmic i polític amb assistència d’emprenedors, directius, executius, representants de la petita i la mitjana empresa, d’entitats i d’institucions de Cornellà i dels seus voltants.

Vàrem iniciar la temporada amb l’estratega de lideratge i coaching executiva, Rose Cartolari. Els científics i escriptors Javier Cacho i Manuel Toharia van ser els següents convidats per deixar-nos bocabadats amb les seves trajectòries professionals. Amb l’ex secretari general de l’OTAN, Javier Solana i el periodista Marc Marginedas, vam endinsar-nos en l’anàlisi del conflicte entre Ucraïna i Rússia. En el mes de setembre vàrem reprendre les nostres trobades amb el director de l’Institut d’Estudis Financers, Josep Soler. I la periodista Lydia Cacho va ser la nostra darrera convidada en el mes d’octubre, amb un conferència que va posar l’accent en temes tan candents com polèmics com són el tràfic de menors, la delinqüència organitzada o la violència sexual.

Una edició hem rebut el suport d’ una trentena d’empreses amb Aigües de Barcelona com a patrocinador principal seguit de CaixaBank, Siemens, Oryzon i Splau. Aquest 2022 també ens han recolzat empreses com Puma, Grafiks, Cofidis, Novotel Cornellà, Arqteria, Edicions Gràficas Rey, Vincelona o Einsmer M7. També institucions com Pimec, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Innobaix o Creu Roja i amb el patrocini d’entitats vinculades a Cornellà com Fundació per a l’Atenció de Persones Dependents, Cornellà Empresarial, Parc Esportiu Llobregat, Centre d’Empreses Baix Llobregat, Fundació El Llindar, Citilab, Gremibaix i amb la col·laboració de Via Empresa  i El Periódico de Catalunya.

Cornellà de Llobregat,
11 de Novembre de 2022

Comparteix-lo: