Marcos Alves, Chief Growth Officer de la startup farmacèutica Luda Partners

 

Empendre és una forma de vida

 …………………………

Si algú en sap d’emprendre, aquest és el nostre convidat d’avui, Marcos Alves. Soci fundador i CEO d’Eltenedor.es, va revolucionar el sector de la restauració convertint la marca en tot un referent i en una de les guies gastronòmiques i plataforma de reserva de restaurants més important d’Europa. En l’actualitat, el nostre protagonista d’avui del Cornellà Creació Fòrum és el CGO de Luda Partners, empresa tecnològica amb l’objectiu d’ajudar a les farmàcies en la seva digitalització. Luda permet als farmacèutics a través d’una xarxa digital incrementar les vendes online de parafarmàcia i localitzar en temps real medicaments amb problemes de subministrament ajudant als pacients que els necessiten. Una aposta contra el desproveïment, problema global reconegut per l’Organització Mundial de la Salut. L’escriptor i economista, Fernando Trias de Bes, també ha participat en l’acte en qualitat de presentador.

“Un viatge amb destí”, és el títol de la seva conferència en la qual, Marcos Alves ha fet un repàs de la seva trajectòria, des de la seva ciutat natal, Sant Boi fins a París on va créixer i es va formar tenint sempre com a referent a la seva mare, el meu primer referent d’emprenedoria, afirma. Busquem llocs per descobrir i viatges per emprendre, quan el viatge més gran que fem sense adonar-nos és la vida. En ella, amb les teves decisions del dia a dia, vas seleccionant diferents destinacions per visitar. L’emprenedoria és una d’aquestes destinacions. Un bon dia decideixes emprendre, començar aquesta aventura i apostar per un lloc nou per descobrir, afirma.

Marcos Alves menciona la curiositat, l’optimisme, l’observació, el sentit crític i no tenir por al fracàs, com a valors molt importants en un emprenedor. Emprendre és un sacrifici, afegeix.

En la seva exposició reforça la seva idea sobre el fet d’emprendre relacionant el concepte amb el fet de viatjar, sense destinació concreta ni de bon tros, sinó que, amb el temps, amb l’experiència adquirida, vas descobrint diferents destins, uns de millors, altres de pitjors, però tots amb un aprenentatge que emportar-se a l’esquena, explica el nostre convidat d’avui que continua la seva exposició afirmant que és molt important envoltar-se de bons companys de viatge, un bon equip per treballar i emprendre, és fonamental perquè el procés i la recompensa siguin molt més satisfactoris. De sobte, et trobes amb un company que et proposa una altra aventura i així, sense adonar-te’n gairebé, et veus emprenent en nous projectes motivadors que et fan sentir productiu i amb ganes de més.

En aquest sentit, el directiu de Luda Partners enumera diferents valors que s’han de trobar en companys de viatge, en els socis com cultura d’empresa, habilitats i gestió d’equips, tecnologia, perfils complementaris, tots ells importants per iniciar noves travessies.

En la seva conferència Marcos Alves explica que en la vida d’un emprenedor no sempre surt tot com es pretén i insisteix que, si es perd la batalla, no vol dir que es perdi la guerra. Cal remuntar.

El CGO de Luda Partners ha explicat com va ser l’evolució d’ElTenedor, des de que va néixer en 2006, va passar la primera ronda d’inversió en 2008 fins que va néixer l’APP mòbil en 2011. Pel que fa al seu pas per la farmacèutica, Marcos Alves fa referència a conceptes com cultura d’empresa, habilitats i gestió d’equips i la tecnologia al sector de la salut. Destaca que un any després, han aconseguit ajudar a 110.000 pacients, arribar a 3.000 farmàcies i han passat a tenir presència a tota Espanya. I és que el nostre convidat, aposta per enfortir l’actual sistema farmacèutic i convertir-lo en un sector innovador de referència.

Marcos Alves coneix molt bé el significat del verb emprendre, coneix el significat d’arriscar-se i atrevir-se a iniciar projectes posant tot el seu afany en què funcioni i acaba la seva intervenció amb aquestes paraules de Winston Churchill: L’èxit és aprendre a anar de fracàs en fracàs sense desesperar.

Cornellà de Llobregat,
31 de març 2023

Comparteix-lo: