Carlos Blanco, cofundador i soci director d’Encomenda Smart Capital, és un dels inversors en startups més influents

 

Primer aprendre, després emprendre

 …………………………

Encomenda, el poble on estiueja i al qual s’escapa cada cop que pot, dona nom a un dels seus projectes actuals, Encomenda Smart Capital, un vehicle inversor que posa l’ull en startups tecnològiques que tinguin ambició internacional ajudant-les en el seu camí. Destaquen les inversions en Kampaoh, Cobee, Amphora, Nemuru, Rimetee o Mediquo, entre altres.

I és que Carlos Blanco és un home inquiet, curiós i sobretot, emprenedor tal com s’entreveu escoltant-lo a la conferència que ha ofert avui a L’Auditori de Cornellà i que porta per títol Com seduir inversors. En la seva intervenció ha posat l’accent en els aspectes més importants que mira un inversor professional a l’hora de decidir invertir en un projecte o altre. També ha exposat els principals errors que cometen els emprenedors que fa que el seu projecte no sigui invertible, segons la seva dilatada experiència. Perquè Carlos Blanco recorda que primer cal aprendre per després emprendre.

Davant la pregunta de si l’emprenedor neix o es fa, Carlos Blanco afirma que neix i es fa, segons la seva pròpia experiència. En la seva intervenció ha fet un repàs del seu recorregut com a emprenedor fundant la seva primera empresa amb només 21 anys. També va viure la seva primera fallida molt jove i explica al fòrum que la majoria dels emprenedors d’èxit han fet fallida en algun moment de la seva vida i s’han enfrontat a molts ‘nos’.

Ell va aprendre que no es podia invertir tot en una mateixa cosa i va aprendre a diversificar. Avui en dia, és una de les persones que més inverteixen en startups tecnològiques.

El nostre convidat d’avui afirma que invertir és difícil, també ho és emprendre i que no tothom està preparat per fer-ho. Cal aprendre a emprendre, sentencia.

En la seva exposició també ha explicat les qualitats que busca en un projecte per decidir invertir en ell, quan està en una etapa inicial. Qui la dirigeix, el mercat al que es dirigeix i l’equip que té, menciona aquests tres punts com a reveladors. També considera important analitzar la competència i el que anomena, ecosistema de l’emprenedor, és a dir, el seu networking, on ha estudiat, on viu, si el recomana algú, etc.

Segons l’experiència de Carlos Blanco, té més possibilitats d’èxit els emprenedors propers als 40 anys que els més joves que solen fracassar per què primer tenen que aprendre.

En la seva exposició, el soci director d’Encomenda Smart Capital enumera també què cal fer per aconseguir finançament. Ell considera molt important conèixer les principals fases del finançament, també tenir un bon equip, si algú es bo, és capaç de dissuadir als més bons per formar equip, afirma. Entre altres requisits explica que és important tenir cura de tota la documentació i de la feina com a emprenedor. També menciona que és important prioritzar un inversor que doni networking per sobre d’un que doni més diners.

Per Carlos Blanco, emprendre és una actitud i no sempre està vinculat amb una idea. Carlos Blanco ha explicat que ara mateix està bolcat en el món educatiu i que està treballant en la creació de dues companyies, una d’elles, una escola d’emprenedors.

I és que la seva experiència és molt valuosa ja que porta més de 20 anys en l’ecosistema de startups. Ha estat Business Angel en més de 100 empreses i és el cofundador d’Akamon, startup de social games venuda en 2015 per 23 milions de dòlars, operació que es va convertir en un dels èxits més importants del país.

En 1999 va confundar First Tuesday a Espanya, el principal punt de trobada entre emprenedors i inversors en Internet i en 2013 va crear l’acceleradora de startups Conector Startup Accelerator. En 2016 va fundar Nucli Venture Builder que crea i impulsa startups d’alt creixement, replicant al sud d’Europa i LATAM idees validades en mercats internacionals i des d’on s’han creat empreses com Housfy, GFAL, Kintai, Profe.com o Nuclio Education.

En 2016 va cofundar Encomenda Smart Capital. Des d’aquí s’ofereix als emprenedors el coneixement i la xarxa d’Encomenda per ajudar-los a prendre decisions estratègiques, escalar les seves empreses, crear noves oportunitats de negocis i preparar les empreses per a rondes de finançament internacionals.

Així, Carlos Blanco és tot un referent en el món de les inversions empresarials que va fer ús de la paraula startup quan pràcticament ningú la feia servir. Guanyador del premi Millor Emprenedor d’Espanya 2014 pels X Premis Pyme per Expansió i Ifema i Millor Business Angel 2014 pels premis AEBAN. També ha impartit classes en les principals escoles de negoci i és editor del blog de referència pels emprenedors carlosblanco.com i autor del llibre ‘Los principales errores de los emprendedores’. Carlos Blanco diu que el llibre es va publicar fa deu anys i que, no obstant, els emprenedors d’avui dia continuen cometent els mateixos errors, adverteix.

 

Cornellà de Llobregat,
27 d’octubre 2023

Comparteix-lo: