Tres dones referents en branding, comunicació i emprenedoria qüestionen l’estatus quo al CCF

 …………………………

Gemma Cernuda: Marques valentes.

Laura Sagnier: Si no lideres la teva vida privada, liderar la professional és una utopia.

Mar Alarcón: L’emprenedor ni neix ni es fa, és una manera de viure.

 …………………………

La tretzena edició del Cornellà Creació Fòrum s’ha acomiadat avui amb un debat a tres bandes de la mà de la CEO de l’agència de comunicació Ellas Deciden, Gemma Cernuda, de la investigadora i activista Pro-Equitat, Laura Sagnier i de la CEO de SocialCar.com i vicepresidenta de Foment del Treball, Mar Alarcón en un auditori amb més de 150 empresaris, càrrecs directius, emprenedors i representants d’entitats de l’entorn metropolità. “Qüestionant l’estatus quo” és el títol que ha donat peu a reflexions que giren entorn a la dona en el món empresarial des dels punts de vista de cadascuna de les tres convidades.

Laura Sagnier ha donat el tret de sortida exposant algunes de les dades resultants del seu estudi, ‘Uno de los retos de la sociedad, HOY’, basat en investigar com se senten les dones i els homes fent una comparativa entre 2015 i 2023. L’estudi revetlla que quan es pregunta com seria el treball ideal, gairebé homes i dones coincideixen en assenyalar la conciliació laboral i familiar (27% homes i 29% dones) i tenir un bon sou (22% en ambdós casos).

Altra dada significativa té a veure amb la quantitat d’hores que treballa al dia una dona, sumant les hores a la feina fora de casa i les hores a la llar i que a més són mares. De l’estudi s’extreu que les dones treballen les mateixes hores, comparteixin o no amb un home la seva vida quotidiana a casa. Laura Sagnier explica els costos que comporta el repartiment desequilibrat de les feines domèstiques i familiars entre els dos membres de la parella.

Per la seva banda, Mar Alarcón, ha exposat la seva mirada femenina sobre l’emprenedoria. Emprendre és una forma de viure la teva carrera professional, afirma i afegeix que l’emprenedor té voluntat de canviar les coses i a vegades s’enfronta a situacions d’incertesa, però cal posar-se objectius assolibles a

a curt i mitjà termini, diu. Mar sosté que quan l’emprenedora és una dona obté millors resultats amb menys inversió. Ella recomana sempre, explicar el projecte que es vol iniciar, confiar en una bona xarxa de contactes i d’ambaixadors i perdre la por.

Per últim, Gemma Cernuda ha continuat amb la idea de fugir de la por i afirma a rotunditat: fes-ho amb por, però fes-ho. Gemma defensa les marques que ella denomina ‘valentes’, marques amb compromís social, que aposten perquè els seus clients sàpiguen que hi ha darrere de la marca. Ella afegeix que el les dones són el 80% del poder de compra i que, en la majoria dels casos, les dones estan disposades a gastar-se més en un producte si aquest demostra una consciència social real.


Gemma Cernuda és tot un referent en branding  i en comunicació en femení. Pionera en la investigació i construcció de marques de gènere, és la creadora del mètode ‘GenderFilter’ i del ‘Decálogo+1 de la Comunicación en Femenino’. També ha co-dirigit esdeveniments com el ReTHINK, Foro Mujer y Deporte o el WomenZFestival. Gemma és la primera marketing to women consultant d’Espanya. La seva empresa Ellas Deciden fundada en 2001 és la primera agencia de comunicació en femení del país. Analitzen què necessiten les dones i què n’esperen de cada indústria, marca i sector.

Mar Alarcón, és emprenedora digital i està al capdavant de SocialCar.com, plataforma tecnològica pionera en el sector de la mobilitat. Recentment ha llençat Terap.me, software per a professionals de la salut mental. Mar recolza l’ecosistema emprenedor invertint en startups digitals des de Lanai Partners i Ship2BVentures. També ostenta diferents càrrecs institucionals com la vicepresidència de la patronal catalana Foment del Treball i és docent en matèria d’emprenedoria i ecosistema startup.

Laura Sagnier, és investigadora i activista Pro-Equitat i ha desenvolupat gran part de la seva carrera a PRM Market Intelligence on va començar com a estudiant en pràctiques. Després va ser consultora, més tard cap de projecte i entre 2008 i 2013 va ocupar el càrrec de sòcia-directora dirigint projectes per tot el món. Laura ha portat a terme una investigació pionera sobre les dones que li van canviar la vida: Las mujeres HOY: cómo son, qué piensan y cómo se sienten las mujeres en España. Els resultats van ser decisius per convertir-se en activista a favor de la igualtat d’oportunitats per a les dones.


 

Més de 900 assistents en aquest 2023

El d’avui ha sigut el darrer acte de la temporada 2023 del CCF, una programació que va començar amb la visita en el mes de març de Natalia Olson-Urtecho, cofundadora i directora d’Innovació i Estratègia a The Disruptive Factory. També en el mes de març van rebre la visita de Marcos Alves, Chief Growth Officer de Luda Partners i el 12 de maig va ser el torn de la productora i directora de cinema documental, Céline Cousteau. Després del parèntesi estiuenc van rebre la visita d’Ignacio Ramonet, expert en geopolítica i en el mes d’octubre vàrem donar la benvinguda a Carlos Blanco, inversor d’startups tecnològiques. Avui, amb aquest debat a tres, posem el punt i final a una temporada que uns 900 assistents.

Un any més, el nostre fòrum manté l’interès del teixit social, empresarial, econòmic i polític amb assistència d’emprenedors, directius, executius, representants de la petita i la mitjana empresa, d’entitats i d’institucions de Cornellà i dels seus voltants.

Una edició que ha rebut el suport de més d’una vintena d’empreses amb Aigües de Barcelona com a patrocinador principal seguit de CaixaBank, Oryzon i Splau. Aquest 2023 també ens han recolzat empreses com Puma, Grafiks, Lebsa, Novotel Cornellà, Arqteria, Edicions Gràficas Rey, Vincelona o Einsmer M7. També institucions com Pimec, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Innobaix o Creu Roja i amb el patrocini d’entitats vinculades a Cornellà com Fundació per a l’Atenció de Persones Dependents, Cornellà Empresarial, Parc Esportiu Llobregat, Centre d’Empreses Baix Llobregat, Fundació El Llindar, Citilab, Gremibaix i amb la col·laboració de Via Empresa  i El Periódico de Catalunya.

Cornellà de Llobregat,
24 novembre 2023

Comparteix-lo: