Manuela Carmena i John Carlin han inaugurat la nova edició del Cornellà Creació Fòrum

 …………………………

La 14a temporada del Cornellà Creació ja ha començat i aquesta nova etapa girarà entorn d’una temàtica de màxima actualitat: la intel·ligència artificial versus humanisme. D’aquesta manera, al llarg de les properes conferències, els convidats reflexionaran sobre aquest tema, però des d’un punt de vista social i humà. Un bon exemple ha estat la ponència inaugural, que es va dur a terme el divendres 9 de febrer, a L’Auditori de Cornellà, amb un debat entre Manuela Carmena, exalcaldessa de Madrid, i John Carlin, periodista i escriptor.

Els dos ponents han tornat a participar en el nostre fòrum amb una tertúlia que ells mateixos van titular ‘La IA i el virus de la mentida en política’. Tots dos han estat presentats per Antoni Cañete, president de PIMEC i de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM).

La trobada ha permès reflexionar sobre temes relacionats amb la seguretat personal i la IA, la inclusió d’aquesta en la vida política i en la democràcia, i les conseqüències dels avanços tecnològics en la societat actual.

La tecnologia és la via d’humanització de la democràcia. La ciutadania ha de poder participar de la política i la IA pot ajudar a fer-ho”, ha afirmat l’excaldessa de Madrid. Una postura que rebutja frontalment l’escriptor perquè considera que “la intel·ligència artificial atontarà les generacions futures”.

La primera trobada del Cornellà Creació Fòrum 2024 també ha tingut una important novetat: la participació de Pepper, un robot humanoide. En el decurs de tota l’edició, Pepper estarà present com a copresentador i com a símbol de la proximitat de les noves tecnologies en la nostra vida.

La programació la nova edició del Cornellà Creació

Les properes cites del Cornellà Creació seran: el 26 d’abril, amb Roberto Menéndez, CEO Digital del Grup ADD/Vive Futura. El 17 de maig, visitaran la ciutat la filòsofa i humanista digital, Liliana Acosta, i el cap d’Economia del Periódico de Catalunya, Agustí Sala. El 13 de setembre, després del parèntesi estiuenc, es reprendrà el programa amb un altre face to face entre el director del Fòrum d’Humanisme Tecnològic d’Esade, José María Lassalle, i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia Olmos. L’11 d’octubre, hi participarà el motivador de professionals i d’equips Alfonso Alcántara i, el 29 de novembre, es tancarà la programació d’enguany amb la vicepresidenta d’Ellis Europa i directora general i científica d’Ellis Alacant, Nuria Oliver.

Cornellà de Llobregat,
12 febrer 2024

Comparteix-lo: