.
El president d’Spanair ha intervingut avui a al Cornellà Creació Fòrum, en l’últim de sis dinars-conferència que han reunit uns 1.200 participants en aquest espai de trobada i diàleg sobre l’economia actual

Ferran Soriano, actual president de l’aerolínia Spanair, ha protagonitzat el sisè i últim dinar-conferència de la programació Cornellà Creació-Fòrum. Soriano ha centrat la seva ponència precisament en l’empresa que presideix, explicant que la seva creació és un repte col•lectiu per al país: “tenir un hub a Barcelona tindria efectes multiplicadors sobre l’economia”, i que actualment l’aeroport “no té els vols que mereix segons el potencial econòmic de la seva àrea metropolitana”.
L’executiu ha apuntat que estem davant d’una “oportunitat única”, destacant la demanda potencial de passatgers que passen per l’aeroport, i que des d’Spanair “estem construint una xarxa del mediterrani que alimentarà el hub de Barcelona”, aprofitant la seva participació a Star Alliance, el conglomerat d’aerolínies més important del món. A més, Soriano ha destacat que per aconseguir convertir l’aeroport de Barcelona en un hub de nivell mundial cal donar un major pes específic a les aerolínies que treballen en xarxa, per sobre de les companyies de baix cost, i tres condicionants que ja s’han assolit: un cert nivell de demanda, un aeroport preparat (amb la T1) i algú disposat a liderar el projecte, destacant el paper de la companyia que presideix.
Segons Soriano, Spanair “no és una empresa com una altra”, sinó que es tracta d’un “repte col•lectiu” de la ciutat de Barcelona, de l’àrea metropolitana i de Catalunya. “Necessitem ser un centre de decisions i centre d’atracció de talent a nivell mundial, per això ens calen connexions directes amb les grans ciutats del món”, ha destacat Soriano, que en diverses ocasions s’ha referit al paper de l’aerolínia com una “missió”, més enllà d’un projecte empresarial.

Cita final del cicle Cornellà Creació – Fòrum
La plataforma de debat Cornellà Creació – Fòrum ha arribat així a la conclusió d’aquesta primera edició, que està previst reprendre en el futur. Hi han participat al voltant de 1.200 persones, per assistir a les intervencions de ponents destacats del món de l’economia i l’empresa com el nobel Joseph K. Stiglitz, l’exdirector de l’FMI Michel Camdessus, Lluís Bassat, Bernardo Hernández, Isabel Aguilera o el mateix Ferran Soriano.
La participació aconseguida i el nivell de les aportacions i els ponents permeten haver aconseguit al 100% els objectius de la programació, que a més dels dinars-conferència mensuals, s’acompanyava dels ‘Tallers’, de caire més pràctic i adreçat especialment a professionals, que s’han realitzat al Citilab. L’objectiu fonamental era oferir un espai de trobada al servei del teixit econòmic de la ciutat, i del Baix Llobregat, per debatre en profunditat del que està succeint a l’economia actual i plantejar solucions per al futur.
Cornellà Creació – Fòrum ha estat una iniciativa adreçada al teixit empresarial que obre Cornellà i a les seves empreses a l’exterior, posant en contacte diferents actors econòmics a través d’aquestes trobades mensuals. Ha estat promoguda per l’Ajuntament de Cornellà, a través de l’empresa municipal Precsa, i ha comptat amb Aigües de Barcelona com a patrocinador principal.

Veure fotos

Comparteix-lo: