Joan M. Nin, Director General de La Caixa, ha inaugurat avui la II Edició del CornellàCreació Fòrum en el dinar-conferència d’avui a l’Auditori de Cornellà.

Amb l’assistència d’unes 250 persones de l’àmbit empresarial i econòmic i en una ponència amena, propera i clara ha destacat que l’esforç d’estalvi de les families ha permés elevar la taxa d’estalvi fins a nivells record a Europa. També ha constatat la baixada de l’atur a Espanya i que, ambdós, son símptomes d’un principi de recuperació que es paga amb la “penitència amable de consumir menys” i que amb la crisi i l’explosió de l’endeutament tots “ens hem tornat més raonables”.
En Nin, ha remarcat que és imprescindible restablir la confiança per a que torni a fluir la financiació exterior i situar a Espanya en el lloc concret que mereix, no basat en opinions lleugeres, que perjudiquin aquesta confiança.

Una ponència molt interessant, que enllaça amb d’altres que es van fer dins del marc del CornellàCreació Fòrum, com la d’en Joseph Stiglitz, premi Nobel d’Economia 2001 o la d’en Michel Camdessus, ex Dirigent del FMI, totes elles de la I Edició.

Així el Fòrum, segueix amb el seu esperit de donar-nos eines que ens ajudin a clarificar la situació actual econòmica i a poder conèixer les opinions més relevants de les persones influients de la nostre societat.

Comparteix-lo: