Tot un referent de l’àmbit de la cooperació i la multiculturalitat , Asha Miró ha protagonitzat avui un nou dinar-conferència organitzat per la plataforma CornellàCreació Fòrum on han participat prop de 200 empresaris

El Museu Agbar de les Aigües ha estat l’escenari d’una nova jornada de la plataforma de debat empresarial CornellaCreació Fòrum, organitzada per l’Ajuntament de Cornellà i que ha donat veu en aquesta cita al sentit més social de l’activitat econòmica.

Asha Miró, escriptora i amb una trajectòria personal i professional que sempre ha estat vinculada amb l’àmbit social i de cooperació , s’ha adreçat aquesta vegada als agents econòmics incitant a reflexionar sobre el poder que pot arribar a tenir el teixit empresarial en la lluita contra les desigualtats.

Asha ha recolzat la figura del emprenedor social, creadors de models de negoci innovadors amb capital al servei de l’empresa i aquesta, al servei de la societat. La ponència de Miró ha posat de manifest la simbiosi existent entre economia i societat i l’estret lligam entre l’estat del benestar i les decisions del poder econòmic. Els emprenedors socials aborden els problemes socials desatesos a través de models de negoci innovadors que ofereixen solucions sostenibles, així ha definit Asha Miró el concepte d’emprenedor social, empresaris que valoren el benefici social que aconsegueixen per damunt del benefici econòmic. De fet, incitar a la reflexió sobre l’emprenedoria social ha estat l’objectiu de la seva ponència en la qual Miró accentua la necessitat de que emergeixin empreses dedicades a resoldre problemes socials, perquè crear empreses amb responsabilitat social és compatible amb l’assoliment de guanys econòmics alhora que s’aconsegueix un benefici social. Segons Miró, ajudar als desafavorits pot generar un mercat potencialment fructífer a través de models de negoci innovadors impulsats per un perfil d’emprenedors centrats en objectius socials i mediambientals.

Comparteix-lo: