No podem aturar-nos per la crisi, hem d’aprofitar-la per fer els deures pendents i millorar la nostre competitivitat”
El conseller delegat de Siemens Espanya i el Sud-Oest d’Europa ha intervingut avui en el marc de debat empresarial CornellàCreació Fòrum on ha remarcat la innovació , la sostenibilitat o la diversitat entre els dos factors clau per a ser competitius.
Quasi 190 empresaris han assistit avui al dinar on Belil ha resaltat la necessitat d’invertir en innovació i qualitat però sense oblidar el compromís amb la sostenibilitat, premises per a lluïtar contra l’actual situació de recessió econòmica. Segons en Belil, Espanya s’ha de convertir en un pais atractiu per als investigadors nacionals i internacionals oferint les condicions necessàries perque puguin desenvolupar el seu treball i consolidar així el creixement econòmic basat en la innovació i el desenvolupament tecnològic. Tanmateix, ha aprofitat l’entrevista que li ha fet TV3 per a dir que a Siemens fan falta 2.000 enginyers i convida a tothom a presentar candidatura.
El conseller delegat de Siemens, ha assenyalat també la diversitat de coneixements o la necessitat d’internacionalitzar i obrir mercats cap a l’exterior com a factors clau per a ser competitius. Les empreses catalanes i espanyoles no s’haurien de centrar en mercats locals ni tampoc només en els europeus, hem de donar el gran pas cap al mercat global , ha assenyalat en la seva ponència.
Belil ha reiterat als assistents que l’única forma de construir un futur sòlid és des de la unió. Es tracta d’una responsabilitat de tots els implicats en el procés: centres d’investigació, universitats, empreses i administracions públiques. En aquest sentit, el nostre ponent d’avui assegura que el compromís amb la sostenibilitat passa per fer una important inversió en noves tecnologies i infraestructures respetuoses amb l’entorn. Existeixen importants mercats amb grans ràtios de creixement. Moltes d’aquestes tecnologies s’autofinancen gràcies als estalvis que generen ja que redueixen el consum energètic i les emissions associades. No podem parar-nos per la crisi, hem d’aprofitar-la per fer els deures pendents i millorar la nostre competitivitat
En Belil explica que queda molt treball per fer i que aquest deuria d’anar encaminat fen especial èmfasi en la interrelació dels diferents àmbits de la societat i l’economia. No hem de deixar-nos dur pel pessimisme sinó fer balanç , mirar on estem per a veure com millorem.
En la seva intervenció ha fet referència a la trajectòria de la factoria de Siemens a Cornellà amb cent anys d’història. A Siemens Cornellà s’exporta el 70% de tota la producció que fan. En la seva insistència per la necessitat d’innovar també ha tingut elogis per al Citilab, centre experimental per a la difusió activa de la cultura tecnològica i per Innobaix, l’Agència d’Innovació Industrial i Coneixement del Baix Llobregat, impulsada des de Cornellà amb la implicació d’ajuntaments, institucions i empreses amb l’objectiu de donar empenta al desenvolupament industrial de la zona potenciant el model productiu comarcal.

Comparteix-lo: