La tercera edició de la plataforma Cornellà Creació Fòrum programa sis nous espais de debat i reflexió adreçats al teixit econòmic local

Felipe González enceta el nou cicle que també comptarà amb el secretari general de PIMEC, Antonio Cañete, la directora de Negoci Internacional d’Iberdrola, Amparo Moraleda, la Premi Nobel de la Pau, Rigoberta Menchú, la presidenta de Microsoft Espanya, Maria Garaña i el president de Vueling, Josep Pique

La bona acollida que representants del teixit econòmic, social i cultural de Cornellà han donat a les anteriors edicions de la plataforma Cornellà Creació Fòrum porta de nou a l’Ajuntament de Cornellà a organitzar aquest tercer cicle que s’enceta aquest mes de novembre i culminarà el juny vinent. Des de PROCORNELLÀ, l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica s’impulsa la iniciativa que s’ha consolidat com a espai de trobada on el diàleg i la reflexió prenen el protagonisme. Un cop més ens visitaran personalitats destacades del món econòmic, empresarial i polític que participaran en dinars – fòrums de forma periòdica i que faran realitat l’objectiu final: convidar els participants al debat i el diàleg des de les reflexions de ponents que viuen en primera persona els canvis que s’estan produint a escala mundial en el món econòmic i financer. Les sis trobades programades han de servir per avançar en propostes que reactivin l’economia local. Cornellà Creació rep el suport d’una trentena d’empreses entre les quals destaca Aigües de Barcelona com a patrocinador principal. Cornellà Creació Fòrum es consolida amb aquesta tercera edició sent un exemple més del tarannà de l’Ajuntament de Cornellà que té com a prioritat la dinamització de l’activitat econòmica des d’una actitud pro activa i consensuada.

Sis ponents conviden a veure el món des de sis perspectives diferents

La present edició de la plataforma Cornellà Creació Fòrum torna a presentar sis nous actes en format dinar – conferència amb voluntat de ser un punt de trobada empresarial. Els convidats, sis ponents de prestigi que exposaran les seves estratègies empresarials i donaran a conèixer els seus secrets professionals que els han posicionat en primera línia de l’elit executiva. En aquesta tercera edició volem obrir noves finestres a l’exterior. I ho fem convidant també personalitats del món polític i cultural més enllà del marc purament econòmic. Perquè creiem que l’amplitud de mires ens donarà una visió molt més oberta de tot allò que passa en el món.

• El nou cicle s’enceta amb Felipe González com a convidat el 4 de novembre a L’Auditori de Cornellà.

Aquest primer dinar – fòrum el compartirem amb qui va ser President del Govern Espanyol de 1982 a 1996, el president que més temps ha governat en la història de la democràcia del nostre país. ‘Innovació i creació, els motors del desenvolupament’ és el títol de la ponència d’aquest sol·licitat conferenciant i director de seminaris. En l’actualitat, Felipe González presideix la Comissió de Progrés Global del PSOE, dedicada a estimular el debat i a elaborar una plataforma d’idees i propostes per a l’activitat política.

• El 25 de novembre L’Auditori de Cornellà tornarà a acollir la segona trobada del Cornellà Creació que tindrà com a convidat a Antonio Cañete,

director general de la Confederació Empresarial de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) qui també està al capdavant de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat. Precisament, la seva ponència versarà sobre aquesta temàtica sota el títol ‘Llei de la morositat: situació actual i perspectives’.

• La tercera cita d’enguany ens arribarà el 20 de gener. En aquesta ocasió l’escenari serà el Museu Agbar de les Aigües que acollirà la presència d’Amparo Moraleda,

directora de Negoci Internacional d’Iberdrola. ‘La disjuntiva de l’energia: claus per al futur’ és el títol que encapçalarà la intervenció d’aquesta dona que també ha desenvolupat part de la seva carrera professional a IBM. I és que el seu nom destaca entre la llista de líders empresarials espanyols millor valorats, sent la primera dona en el rànquing, d’acord amb l’informe anual MERCO (Monitor Espanyol de Reputació Corporativa).

• Premi Nobel de la Pau 1992 i Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional 1998; aquests dos guardons ens presenten a Rigoberta Menchú.

La seva presència ens acompanyarà el 2 de març a L’Auditori de Cornellà. Líder indígena guatemalenca és una fèrria defensora dels drets humans. ‘Cooperació internacional: eina per transformar el món’ és el títol de la seva conferència. Menchú també s’ha presentat en dues ocasions com a candidata a la presidència de Guatemala.

• La presidenta de Microsoft Espanya, Maria Garaña, serà la convidada del 18 de maig en el Museu Agbar de les Aigües.

Llicenciada en Ciències Empresarials i Dret, es va incorporar a la companyia el 2002 ocupant alts càrrecs de responsabilitat fins arribar a la presidència de la companyia al juliol de 2008. Garaña ha rebut el Premi a la Dona Directiva que lliura la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries i el Màster d’Or del Fòrum d’Alta Direcció.

• El president de Vueling, Josep Piqué tancarà aquesta tercera edició del Cornellà Creació Fòrum el 8 de juny en el Museu Agbar de les Aigües.

El també president del Cercle d’Economia de Catalunya ens oferirà la seva ponència ‘Entenent el marc global. Oportunitats i desafiaments’. Josep Piqué va ser un dels homes cabdals en el govern liderat per José Maria Aznar al capdavant dels Ministeris d’Indústria, Afers Exteriors i Ciència i Tecnologia en diferents moments de la seva activitat política. Va presidir el Partit Popular de Catalunya des d’octubre de 2002 fins juliol de 2007 i sempre ha estat en primera línia com a polític, economista i empresari.

Cornellà Creació rep el suport d’empreses de primer nivell

Des del començament, el projecte impulsat per l’Ajuntament de Cornellà ha estat recolzat per executius i empreses que formen part de l’entramat econòmic de Catalunya. Destaca Aigües de Barcelona que repeteix en aquesta tercera edició com a patrocinador principal. També donen de nou el seu suport firmes com El Periódico de Catalunya, El Economista, La Caixa, PIMEC, CGN, Ecoverd, WTC Almeda Park, Novotel, Mecalux o Elecnor entre d’altres.
La bona resposta de les anteriors edicions ha permès mantenir en una trentena el nombre d’entitats o empreses patrocinadores i col·laboradores. L’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, el Col·legi d’Economistes de Catalunya, Siemens, Oryzon, G2 o Genser Control repeteixen experiència i s’afegeixen d’altres firmes noves com Terra de Cavalls, Innobaix o Fons Formació.
La iniciativa compta també amb el suport d’empreses i entitats locals com CitiLab, Consorci per a la Promoció i Dinamització del Comerç a Cornellà, Parc Esportiu Llobregat, Ediciones Gráficas Rey, Fundació El Llindar, Fundació Privada per a l’Atenció de Persones Dependents, Formació Empresa & Coaching i la Fundació Einsmer.

Departament de Premsa Cornellà Creació Fòrum

93 474 02 02 ext. 1415

Comparteix-lo: