Felipe González: Només les societats que generin valor afegit, podran mantenir i ampliar els nivells de desenvolupament assolits”


La plataforma Cornellà Creació inaugura la seva tercera edició amb el president que més temps ha estat al capdavant del Govern espanyol i que en l’actualitat presideix la Comissió de Progrés Global del PSOE

Felipe González ha estat l’encarregat avui de donar llum verda a la tercera edició de la plataforma de debat empresarial Cornellà Creació Fòrum. Més de dos cents empresaris han compartit un dinar – fòrum amb qui va ser el president del Govern d’Espanya en el període 1982 – 1996. ‘Innovació i creació, els motors del desenvolupament’ ha estat el títol de la seva ponència en la que ens ha ofert la seva particular visió de la situació econòmica més actual marcada per una crisi global. En l’acte d’avui González ha parlat d’Espanya en el context internacional i ha fet una seria aposta per la potenciació del teixit productiu mitjançant el foment de l’emprenedoria com a claus per aconseguir un futur sòlid i alhora responsable.

En la seva intervenció, el nostre convidat ha insistit en la necessitat d’assolir un canvi de cultura en tots els àmbits socials, econòmics, polítics, financers… Hem d’apostar per la innovació com a capacitat de transformar el coneixement en valor afegit, ha afirmat. Tenim un desafiament fonamental: estem desaprofitant un capital humà que ens pot venir de la gent que està a l’atur, afegeix referint-se al canvi de mentalitat que la nostra societat ha d’assolir encaminada cap a la creació de noves empreses innovant i recolzant les iniciatives dels emprenedors.

Felipe González apunta en la seva intervenció que en l’actual entorn econòmic i social es fa cada cop més indispensable la potenciació del teixit productiu a través del foment de l’emprenedoria. Segons el nostre ponent d’avui, només les societats que siguin capaces de generar valor afegit, podran mantenir i ampliar els nivells de desenvolupament assolits. En aquest sentit, González ha apuntat que la creació de noves iniciatives empresarials principalment lligades a la innovació en camps com la salut, les energies netes o les tecnologies de la informació, hauria de ser la prioritat de les administracions públiques i de la iniciativa privada.

González és una figura cabdal en la història de la democràcia pels seus gairebé catorze anys al capdavant del govern del país i pels fets assolits durant el seu mandat, una gestió marcada per importants reformes com la universalització de l’educació pública gratuïta fins els setze anys, la dotació d’un ampli sistema de Seguretat Social i una extensa reconversió industrial, entre d’altres avanços que van veure la llum en aquest període. En la plana internacional, la pedra angular de la seva política va ser l’adhesió d’Espanya a la Unió Europea l’any 1986, una imatge d’Europa que González reflecteix en el seu llibre ‘Mi idea de Europa’ on assegura que Europa està en crisi i necessita el coratge de l’esperança, el pragmatisme de les idees per a abordar un futur prometedor.

La plataforma Cornellà Creació organitzada per l’Ajuntament de Cornellà a través de PROCORNELLÀ, l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica ha encetat avui el tercer cicle on el debat i la reflexió es converteixen en els veritables protagonistes. La iniciativa porta tres temporades convertint-se en punt de trobada del teixit empresarial i en una oportunitat per conèixer vivències empresarials d’èxit, analitzar-les i generar iniciatives que puguin ser tot un referent pels empresaris de Cornellà i del seu entorn. Intervenen amb el seu patrocini una trentena d’empreses entre les quals destaca Aigües de Barcelona com a patrocinador principal.

El Secretari General de PIMEC, Antonio Cañete serà el proper convidat el 25 de novembre a L’Auditori de Cornellà. El Cornellà Creació Fòrum continuarà el 20 de gener amb la figura de la directora de Negoci Internacional d’Iberdrola, Amparo Moraleda. Rigoberta Menchú, Premi Nobel de la Pau 1992 serà la protagonista el 2 de març per donar-li la paraula a la presidenta de Microsoft Espanya, Maria Garaña el proper 18 de maig. El president de Vueling, Josep Piqué posarà el punt i final de la nova edició el proper 8 de juny.

Comparteix-lo: