Josep Piqué: “El poder mundial cada cop està més repartit i el polo central es mou cap a l’est i el sud, on el pes demogràfic, econòmic i cultural no deixa de créixer”

El president de Vueling i del Cercle d’Economia de Catalunya ha protagonitzat avui el darrer acte de la tercera edició del Cornellà Creació Fòrum on ha participat més d’un miler de representants del teixit empresarial català.

Avui el Museu Agbar de les Aigües ha estat l’escenari del darrer acte de la tercera temporada de la plataforma de debat Cornellà Creació Fòrum, promoguda per l’Ajuntament de Cornellà amb la intenció d’incentivar i promoure iniciatives que es converteixin en tot un referent per al teixit empresarial. Josep Piqué ha estat el nostre convidat qui ha assegurat que “som testimonis d’un canvi d’era, impulsat per una crisi global que ens planteja tota una sèrie de problemes, però que també ens proporciona noves oportunitats que podem aprofitar si sabem orientar el foco i entendre la complexitat del canvi global. Aquesta és una de les interpretacions que Piqué ens ha traslladat als presents en el fòrum d’avui en el marc de la seva ponència “Entenent el marc global. Oportunitats i desafiaments”.

El president de Vueling i del Cercle d’Economia de Catalunya ha aconsellat en la seva intervenció que en primer lloc s’ha d’entendre que el nou centre de gravetat del planeta s’allunya d’Occident, tota una paradoxa si tenim presents les previsions després de la caiguda del Mur de Berlín. El poder mundial cada cop està més repartit i el polo central es mou cap a l’est i el sud, on el pes demogràfic, econòmic i cultural no deixa de créixer. El nostre ponent ha puntualitzat que la revolució tecnològica impacta en tots els àmbits de la realitat provocant canvis vertiginosos que no sempre som capaços d’assimilar. Piqué explica que, precisament són aquests canvis, els que en un context de crisi provoquen incertesa, però hem d’estar preparats per entendre el nou mónPiqué ha pronosticat que la nova era generarà noves oportunitats que hem d’ aprofitar.

La seva veu és una de les més valorades en el nostre país per la seva trajectòria política i empresarial. Ex ministre d’Indústria, Afers Exteriors i Ciència i Tecnologia, en l’actualitat està al capdavant de Vueling i presideix el Cercle d’Economia de Catalunya. A totes aquestes responsabilitats hem d’afegir el seu darrer nomenament més recent. El nostre ponent d’avui és també el nou representant dels interessos espanyols en el consell del consorci aeroespacial EADS. També és membre del Consell d’Applus i president de l’Associació per a la Recerca de l’Excel·lència, una entitat sense ànim de lucre que treballa per incrementar la competitivitat, millorar la formació i preservar valors com el respecte i el rigor en diferents àmbits econòmics i socials.

Més d’un miler de participants en el tercer Cornellà Creació Fòrum

La presència avui d’en Josep Piqué acomiada la tercera temporada del nostre fòrum. Felipe González, president del Govern en el període 1982 – 1996, ens va visitar i va donar el tret de sortida a aquesta edició 2011-2012 el passat 4 de novembre. El 25 de novembre va ser el torn del Secretari General de PIMEC, Antonio Cañete, també Secretari General de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat. Amb l’arribada del nou any, el 20 de gener, ens va visitar Mónica Deza, tota una experta en marketing communication i vicepresidenta d’Innovació de McCann Worldgroup Iberia. I el to internacional de la temporada el va posar Rigoberta Menchú, Premi Nobel de la Pau que ens va delectar amb la seva ponència el passat 2 de març.

Un tercer cicle de la nostra plataforma de debat empresarial que s’acomiada amb més d’un miler de participants en els diferents actes, representants del teixit econòmic, social i empresarial català. Tots ells partícips del nostre fòrum que en aquesta tercera temporada ha reforçat el seu paper com a motor dinamitzador de l’economia local a través del diàleg i la reflexió. La intervenció de personalitats destacades amb diferents perfils professionals han servit per enriquir-nos amb punts de vista particulars sobre la crisi econòmica que vivim de forma globalitzada.

Avui es posa el punt i final a aquest cicle 2011-2012, un projecte engrescador que promou l’Ajuntament de Cornellà a través de PROCORNELLÀ, Empresa Municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de la ciutat i que ara culmina amb Josep Piqué com a convidat.

Suport d’empreses de primer nivell

La plataforma Cornellà Creació Fòrum compta amb el suport d’una trentena d’empreses cabdals en l’entramat econòmic i social català. Destaca Aigües de Barcelona que des de la primera edició és el nostre patrocinador principal. Des dels nostres inicis també comptem amb el suport d’El Economista i del Periódico de Catalunya. Com a co patrocinadors ens han donat suport “La Caixa”, Siemens, Oryzon y World Trade Center Almeda Park. El suport més institucional ens arriba de la mà de la Diputació de Barcelona, del Col·legi d’Economistes de Catalunya i d’Innovaix. Pimec, Elecnor, Novotel, G2, Ediciones Gráficas Rey, CGN, Ecoverd, Genser Control, Mecalux, Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, Fundació El Llindar, Citilab, Consorci per a la Promoció i Dinamització del Comerç a Cornellà, Fe&Co, Terra Cavalls, Fundación Pacto Generacional, Fons Formació i Parc Esportiu Llobregat són la resta d’empreses col·laboradores d’enguany.

Comparteix-lo: