Face to Face:
María Gómez del Pozuelo: “…Fins a on vulguis arribar…”
Manel Fuentes: “Com ser dona, crear una empresa, aconseguir finançament i no morir en l’intent!”

La consellera delegada de Womenalia i referent internacional com a dona emprenedora, María Gómez del Pozuelo, ha protagonitzat avui el nostre fòrum, compartint escenari amb el periodista Manel Fuentes. La nostra ponent ha posat l’accent en el lideratge de la dona en el món empresarial en la conferència que ha portat per títol “El poder femení a la xarxa”. Entre les dades extretes, mencionar que només un 11% de les dones arriben a ocupar càrrecs directius, un 3,6% a Consells d’Administració i només un 30% de dones s’atreveixen a emprendre.
Com crear una empresa a Internet, és altre dels ítems tractats i introduïts pel periodista Manel Fuentes. Segons María Gómez del Pozuelo, quan es vol crear un negoci digital cal qüestionar-se, per una banda, que aquest arribi al màxim de gent possible amb mires mundials, i per l’altra, que aquesta nova empresa, o bé hauria de solucionar un problema existent en la societat o bé generar una necessitat.
Un exemple és Womenalia.com, amb gairebé dos anys i mig des de la seva creació s’ha convertit en la primera Networking Mundial de Dones Emprenedores. Pots arribar allà on vulguis, sentencia María Gómez. En aquest sentit, aquí entra en joc la labor de Womenalia, la primera xarxa social per a dones professionals, que posa en contacte a perfils de dones amb interessos i necessitats afins i un objectiu comú, augmentar la visibilitat del talent femení en el terreny empresarial, incrementant l’emprenedoria i augmentant l’accés a llocs executius i impulsant a qualsevol dona professional a aconseguir els reptes professionals que es proposi.
La conferència ha donat resposta a incògnites i dubtes que potser tot emprenedor es qüestiona abans de crear el seu propi negoci. Els nostres convidats han tractat qüestions cabdals a l’hora de muntar una empresa com la recerca de finançament per a emprendre, com llançar un negoci on line, com crear un startup, entre d’altres temes útils per al nostre fòrum empresarial.
La nostra ponent d’avui és CEO i Co Fundadora de Womenalia.com, experta en dona professional i en emprenedoria femenina. Ha participat com a jurat en nombrosos premis d’emprenedoria així com trajectòria professional i en nombroses ponències vinculades amb aquestes temàtiques.
Ha rebut entre altres reconeixements, el Premi AJE al Fomento del Emprendimiento (2014), el Premi Ànima Professional (2013), el premi Top 100 dones líders a Espanya en categoria “Emprenedores i Innovadores” (2012). A més ha estat finalista en els prestigiosos Cartier Awards 7ª Promoció Europa (2013).
María Gómez del Pozuelo és tot un referent internacional de dona emprenedora. Després de 19 anys treballant en multinacionals en les àrees de Markèting i Comercial, María Gómez del Pozuelo centra la seva feina en Womenalia.com.

Propers actes del Cornellà Creació Fòrum
  • Esmorzar – conferència amb Pau García-Milà, 9 de maig al Museu Agbar de les Aigües
 
Amb només 17 anys va fundar eyeOs. Des de llavors ha aconseguit importants reconeixements. Pau és un magnífic comunicador amb tres llibres publicats. Entusiasta i tota una referència a nivell nacional i internacional en el camp del Digital Business.
  • Face to face entre l’exMinistra Cristina Garmendia i el director general d’Oryzon, Carlos Buesa, el 6 de juny
 
Ministra de Ciència i Innovació en el període 2008-2011, Cristina Garmendia és experta en innovació empresarial i emprenedoria. Actualment és membre del comitè assessor del Programa de Transformació Productiva del govern colombià. Aquest cara a cara posarà sobre la taula interessants punts sobre innovació ja que Garmendia comparteix escenari amb un altre gran nom del món de la investigació biotecnològica, el director general d’Oryzon, Carlos Buesa.
  • L’entrenador d’elit, Toni Nadal i el periodista Manel Fuentes, el 19 de setembre a les 13,30h al Museu Agbar de les Aigües
 
Després del parèntesi estiuenc, tornarem amb el tercer face to face de la temporada. El periodista, empresari i presentador Manel Fuentes tornarà a participar en el fòrum aquesta vegada compartint escenari amb Toni Nadal, preparador del seu nebot, Rafael Nadal. Les seves qualitats com a entrenador li atorguen àmplia visió empresarial que aplica en el sector hoteler, al qual es dedica reservant també temps per col·laborar amb la Fundació Iberostar.
  • L’economista Miguel Sebastián tancarà el programa de 2014 el 21 de novembre a les 9h a L’Auditori
 
Economista, professor i polític, Sebastián va ser Ministre d’Indústria, Turisme i Comerç durant el període 2008-2011. Actualment viu abocat a la seva faceta acadèmica i continua com a professor titular de Fonaments de l’Anàlisi Econòmic en la Universitat Complutense de Madrid.
Una trentena d’empreses recolzen el Cornellà Creació 2014
Des de la nostra primera edició varem rebre el recolzament d’empreses i executius de primer ordre que formen part de l’entramat econòmic de Catalunya. Un any més tornen a renovar el seu suport Aigües de Barcelona que continua sent el patrocinador principal. També comptem un any més amb la Caixa, Siemens, Oryzon, Word Trade Center Almeda Park o amb El Periódico de Catalunya
Altres empreses col·laboradores són Elecnor, Novotel, Cofidis o Genser Control. Entre les institucions que ens donen suport hi figuren Pimec, ACCID, Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, Fundació El Llindar, Diputació de Barcelona, el Col·legi d’Economistes de Catalunya o Innobaix.
Com a noves incorporacions per a 2014 apareixen Sharp, Catalunya Empresarial, Grafiks o ACCID. I com a empreses vinculades amb Cornellà comptem amb Ediciones Gráficas Rey, Clara Núñez, Citilab, Consorci per a la promoció i dinamització del comerç a Cornellà, Einsmer, Parc Esportiu Llobregat.
Departament de Premsa Cornellà Creació Fòrum
93 474 02 02 ext. 1415

Comparteix-lo: