Pau Garcia-Milà: “Tenir idees és important però, ser capaços de transformar-les en projectes és encara més important”
“De la idea a l’acció” és el títol de la ponència d’avui a càrrec del fundador d’eyeOs centrat ara en la innovadora IdeaFosterEl jove empresari i comunicador Pau Garcia-Milà ens ha visitat avui al Cornellà Creació Fòrum. En la seva conferència “De la idea a l’acció” ens ha parlat de la importància de no deixar passar una idea sense intentar portar-la a terme. Tenir idees és important. De fet, és vital però, ser capaços de transformar aquestes idees en projectes reals i tirar-los endavant, és encara més important, confirma amb entusiasme el nostre ponent d’avui. No deixem mai que una idea passi per por a que no funcioni, sentencia davant d’un fòrum amb més de cent cinquanta empresaris en el Museu Agbar de les Aigües. La intervenció d’en Pau, ha girat entorn la importància de fer cas a les nostres idees que, segons explica, moltes vegades les deixem passar sense saber ni que les tenim. El nostre convidat ha exposat nombrosos exemples de joves emprenedors que han sabut fer realitat les seves idees convertint-se en empresaris d’èxit. Moltes d’aquestes idees surten de la rutina i de les passions, no cal anar més enllà. Apareixen en qualsevol moment de la nostra vida i no s’han subestimar. Segons el nostre ponent, els bons projectes surten observant, preguntant, generant, explicant i repetint, fet que ell exposa com a cinc claus o passos bàsics per passar de la idea a l’acció, tal com aconsella el títol de la conferència d’avui.

Només tenia 17 anys quan va crear eyeOs, significant part dels inicis del Cloud Computing en el nostre país. Nou anys després, Telefònica compra la startup catalana, adquisició que li representa una important oportunitat de negoci pel desenvolupament d’un nou concepte per a la gestió d’un escriptori web. En l’actualitat, en Pau Garcia-Milà compagina la seva extensa vessant comunicativa col·laborant en mitjans com TV3 o La Sexta entre d’altres mitjans amb el repte d’una nova empresa, IdeaFoster, la primera materialitzadora d’idees que neix amb tres oficines en Barcelona, Madrid i Mèxic però amb caràcter global i amb l’objectiu de crear tota una xarxa d’oficines en Europa i Amèrica.

Amb 26 anys, és el professor més jove d’ESADE en un Executive Master. Ha publicat 3 llibres, “Está todo por hacer” (2010), “Optimismamente” (2012) i “Tienes una idea (pero aún no lo sabes)” (2013), aquest últim ha estat entre els més venuts d’Espanya i Mèxic durant vàries setmanes. I ha rebut nombrosos reconeixements entre les quals destaca el Premi a l’Innovador de l’any pel MIT “TR-35” en 2011, el Premi de los Príncipes de Asturias Impulsa Empresa en 2010 o el Premi Nacional de Comunicacions 2009.

Es tracta de tota una figura de referència a nivell nacional i internacional en els camps del Digital Business.

Propers actes del Cornellà Creació Fòrum
  • Face to face entre l’exMinistra Cristina Garmendia i el director general d’Oryzon, Carlos Buesa, el 6 de juny
 
Ministra de Ciència i Innovació en el període 2008-2011, Cristina Garmendia és experta en innovació empresarial i emprenedoria. Actualment és membre del comitè assessor del Programa de Transformació Productiva del govern colombià. Aquest cara a cara posarà sobre la taula interessants punts sobre innovació ja que Garmendia comparteix escenari amb un altre gran nom del món de la investigació biotecnològica, el director general d’Oryzon, Carlos Buesa.
  • L’entrenador d’elit, Toni Nadal i el periodista Manel Fuentes, el 19 de setembre a les 13,30h al Museu Agbar de les Aigües
 
Després del parèntesi estiuenc, tornarem amb el tercer face to face de la temporada. El periodista, empresari i presentador Manel Fuentes tornarà a participar en el fòrum aquesta vegada compartint escenari amb Toni Nadal, preparador del seu nebot, Rafael Nadal. Les seves qualitats com a entrenador li atorguen àmplia visió empresarial que aplica en el sector hoteler, al qual es dedica reservant també temps per col·laborar amb la Fundació Iberostar.
  • L’economista Miguel Sebastián tancarà el programa de 2014 el 21 de novembre a les 9h a L’Auditori
 
Economista, professor i polític, Sebastián va ser Ministre d’Indústria, Turisme i Comerç durant el període 2008-2011. Actualment viu abocat a la seva faceta acadèmica i continua com a professor titular de Fonaments de l’Anàlisi Econòmic en la Universitat Complutense de Madrid.
Una trentena d’empreses recolzen el Cornellà Creació 2014
Des de la nostra primera edició varem rebre el recolzament d’empreses i executius de primer ordre que formen part de l’entramat econòmic de Catalunya. Un any més tornen a renovar el seu suport Aigües de Barcelona que continua sent el patrocinador principal. També comptem un any més amb la Caixa, Siemens, Oryzon, Word Trade Center Almeda Park o amb El Periódico de Catalunya
Altres empreses col·laboradores són Elecnor, Novotel, Cofidis o Genser Control. Entre les institucions que ens donen suport hi figuren Pimec, ACCID, Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, Fundació El Llindar, Diputació de Barcelona, el Col·legi d’Economistes de Catalunya o Innobaix.
Com a noves incorporacions per a 2014 apareixen Sharp, Catalunya Empresarial, Grafiks o ACCID. I com a empreses vinculades amb Cornellà comptem amb Ediciones Gráficas Rey, Clara Núñez, Citilab, Consorci per a la promoció i dinamització del comerç a Cornellà, Einsmer, Parc Esportiu Llobregat.
Departament de Premsa Cornellà Creació Fòrum
93 474 02 02 ext. 1415

Comparteix-lo: