logos
Baltasar Garzón: “El sistema judicial espanyol té que evolucionar però també ho han de fer aquells que el dirigeixen ”
L’advocat Baltasar Garzón i la consultora empresarial, Isabel Aguilera, primers convidats del CCF 2015, una nova edició amb sis cites ineludibles
 Davant les evidents limitacions en mecanismes de protecció de drets humans, la Jurisdicció Universal s’ha revelat com a instrument cabdal en la lluita contra la impunitat, paraules de l’advocat Baltasar Garzón avui en l’acte inaugural de la sisena edició del fòrum empresarial Cornellà Creació. El jurista ha donat el tret de sortida a la nova programació de ponències previstes per a 2015 en un dinar-conferència que també ha comptat amb la presència de la consultora Isabel Aguilera en qualitat de presentadora del nostre primer conferenciant de l’any. Un acte amb més de dos-cents assistents i on Garzón ha tocat molts dels temes cabdals de rigorosa actualitat tot i que la Jurisdicció Universal ha estat l’eix temàtic. El magistrat comença la seva intervenció dient que el sistema judicial espanyol té que evolucionar però que també ho han de fer aquells que dirigeixen el sistema judicial
 Centrant-se en el tema de la ponència, confirma  que la Jurisdicció Universal  permet a víctimes de crims amb rellevància internacional recórrer a tribunals estrangers i reclamar la justícia que li nega la seva pròpia jurisdicció, i afegeix en la seva intervenció que aquest instrument s’ha utilitzat generalment per perseguir els delictes internacionals clàssics com la pirateria, el genocidi, lesa humanitat o crims de guerra. Però – puntualitza- no es pot menysvalorar la seva importància en la lluita contra delictes transfronterers que afecten a la comunitat internacional i a tota la humanitat en el seu conjunt, així com a aquells de caràcter financer i mediambiental. Baltasar Garzón, segons el seu parer, explica que un dels principals errors, equivocacions o decisions poc encertades ha estat la reforma de la Jurisdicció Universal. 
Garzón ha mostrat el seu talent al llarg de tota la conferència traslladant al fòrum vivències de tota la seva carrera des que va prendre possessió de la seva primera destinació en 1981. De fet, Isabel Aguilera ja ha apuntat en la seva presentació el caràcter que sempre ha impregnat la trajectòria professional de Garzón, molt vinculada a la lluita contra la corrupció i el terrorisme i per la defensa dels drets humans. 
En l’actualitat dirigeix el despatx jurídic International Legal Organization for Cooperation and Developement (ILOCAD SL) amb seu a Madrid i és el president de la Fundació Internacional Baltasar Garzón, pro Drets Humans i Jurisdicció Universal. També és el president de la Asociación Convocatoria Cívica, amb la finalitat de promoure el retrobament de les forces polítiques en el nostre país. 
D’altra banda, Isabel Aguilera torna al Cornellà Creació ja que en 2010 va ser una dels nostres ponents de la primera edició. Exprimera executiva d’excel·lents companyies, la majoria tecnològiques de primer nivell, com a GE, Google, NH Hoteles i Dell Computer amb responsabilitats multinacionals: Espanya, Portugal i Itàlia en alguns casos i en uns altres fins a 19 països. 
És actualment Presidenta del Consell Social de la Universidad Hispalense de Sevilla, consultora empresarial independent, ha estat en el passat i segueix en alguns casos en l’actualitat, exercint com a membre d’alguns consells d’Administració (Indra, BMN, Aegón Espanya,Laureate, Playa Hotels and Resorts, APD, IE…) Isabel Aguilera també és professora associada en ESADE i participa en diversos projectes emprenedors.
Propers Actes
  • Face to face: Juan Corona, Director General de l’Institut d’Empresa Familiar i la periodista econòmica, Olga Grau – 6 de març 13:30h  
El 6 de març serà el torn del primer face to face de la temporada que tindrà lloc a L’Auditori de Cornellà. Serà entre Juan Corona i la cap  d’Economia d’El Periódico de Catalunya, Olga Grau. Un acte que serà presentat per Lluís Bahamonde, adjunt a la Presidència de PIMEC. Corona es mou en l’àmbit docent i investigador i s’ha centrat en àrees com l’economia pública, la creació d’empreses i l’empresa familiar. Per la seva banda, Olga Grau atresora una àmplia experiència en periodisme econòmic.  
  • 8 de maig a les 9h: Richard Wakefield, director creatiu de WR Storytelling. Presenta Enric Hernández, Director d’El Periódico de Catalunya   
El 8 de maig tornarem a L’Auditori per escoltar al creatiu Richard Wakefield qui també està al capdavant de Publicitarios Implicados, amb dues campanyes que han estat récord del món: “la ELA existe”, amb més famosos en una sola acció publicitària i “destroy Minaland”, amb més empresaris de publicitat en un mateix projecte. El nostre convidat és també professor a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i també destaca la seva faceta com a lletrista, assessor i productor musical.    
  • 19 de juny a les 9h esmorzar amb Andreas ABT (Laboratoris Roche) i del directiu de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, Manel Esteller   
En el mes de juny tornarem al World Trade Center Almeda Park per assistir-hi al face to face entre el Director General de Laboratoris Roche INC. Espanya, Andreas ABT i Manel Esteller, tot un referent internacional en l’àmbit de l’epigenètica amb treballs que han marcat un punt i a part en la investigació dels tumors humans. Per la seva banda, Andreas ABT ha desenvolupat tota la seva carrera en el context de la indústria farmacèutica, amb un gran compromís a través de la seva presència i evolució en F. Hoffman-La Roche.  
  • 2 d’octubre a les 9h face to face entre Valeria Dominguez i la  consultora, Inma Puig  
Després del parèntesi estiuenc tornarem a L’Auditori amb un esmorzar-conferència. Un nou face to face de la mà de la directora eCommerce&Omni.-channel d’Adolfo Dominguez, Valeria Dominguez i la consultora empresarial, Inma Puig, professora d’ESADE i consellera emocional de grans empreses. Des de l’any 2011, Valeria és la directora del departament de eCommerce i omnicanalitat d’Adolfo Dominguez S.A., liderant l’estratègia digital de la marca i aconseguint un increment de la facturació del 1918%, xifra que multiplica per 20 els resultats anteriors.
  
  • 20 nov a les 13:30h: face to face entre la  consellera de Ciència i Innovació a la UE, Elisa Robles i la Directora General d’ESADE, Eugenia Bieto   
El punt i final de la sisena edició de CCF arribarà el 20 de novembre de nou al WTC Almeda Park. Serà un esmorzar-conferència que protagonitzaran l’experta en Tecnologies de la Telecomunicació, Elisa Robles i la professora titular del Departament de Direcció General i Estratègia d’ESADE, Eugenia Bieto.   
Una trentena d’empreses renoven la seva fidelitat al CCF 2015          
 Un nou any comptem amb el recolzament de gairebé una trentena d’empreses amb Aigües de Barcelona al capdavant com a patrocinador principal i amb CaixaBank, Siemens, Oryzon i WTC Almeda Parc com a copatrocinadors.   
L’any 2015 també ens ha aportat la col·laboració de noves empreses com el Grup Ferrero, Dawn Fincas o Via Empresa i Cadena Ser Catalunya. El Periódico de Catalunya i Catalunya Empresarial continuen també donant-nos el seu suport, com en anteriors edicions.  
Altres firmes col·laboradores fidels una nova edició són Novotel o Cofidis. També renoven el seu recolzament institucions com Pimec, ACCID, Fundació per a l’Atenció de Persones Dependents, Fundació El Llindar, Diputació de Barcelona o Innobaix.  
I com a empreses vinculades amb Cornellà comptem amb Ediciones Gráficas Rey, Grafiks, Clara Núñez, Citilab, Consorci per a la promoció i dinamització del Comerç a Cornellà, Parc Esportiu Llobregat o Einsmer.   
  

Comparteix-lo: