El face to face : Elisa Robles, consellera coordinadora de Ciència i Innovació en la Representació Permanent d’Espanya a la UE i Eugenia Bieto, directora General d’ESADE

Elisa Robles: “La innovació és essencial per a la competitivitat empresarial”

Eugenia Bieto: “Els sistemes educatius haurien de potenciar la creativitat, l’emprenedoria  i la innovació”

Cadascuna des de la seva faceta professional ens traslladen la importància del trinomi I+D+i (Investigació, Desenvolupament i Innovació).  Elisa Robles ens aporta la seva visió sobre com la innovació és essencial per a la competitivitat d’una empresa i, des de la seva experiència governamental recorda que les empreses no estan soles en aquest camí ja que existeixen línies de recolzament a la I+D+i a través de programes locals, regionals, nacionals i europeus.  D’altra banda, Eugenia Bieto aposta per la innovació aplicable al marc universitari. Cal una transformació real del món educatiu per poder formar els perfils que realment demanen les empreses.

La conferència d’avui posa de manifest, un cop més, que la I+D+i situa a un país a l’avantguarda del coneixement. Calen aplicar avanços tecnològics en el teixit empresarial però també es considera prioritària la millora de la capacitat educativa i formativa, incrementant la cultura tecnològica i científica en la societat civil. En aquest camí, s’ha d’incidir en la formació universitària adreçada a la innovació.

Per la seva banda, Robles recorda que les empreses tenen a la seva disposició instruments i eines que poden ajudar-les a desenvolupar les estratègies d’innovació, especialment les de caràcter tecnològic. Existeixen línies de suport públiques a la I+D+i disponible en tots els àmbits administratius, afirma i dóna com a exemples el Programa Marc d’I+D de la Unió Europea / Horitzó 2020 o, fins i tot, instruments de finançament no bancari.

Eugenia Bieto per la seva banda insisteix en la importància d’emprendre nous projectes empresarials però també d’emprendre dins l’àmbit formatiu. En aquest sentit, recalca la importància d’una formació universitària enfocada a la innovació ja que els empresaris cada cop demanen més treballadors amb qualitats emprenedores i innovadores. Cal tenir en compte el perfil que volen les empreses avui dia, joves amb capacitat per entendre el món, globals, creatius, amb capacitat per treballar en grup, amb valors. Així, la directora General d’ESADE recalca que els sistemes educatius haurien de desenvolupar la creativitat, les competències emprenedores i la innovació en tots els àmbits de l’educació.

Més d’un miler de seguidors fidels al Cornellà Creació 2015

L’acte d’avui posa el punt i final a la sisena temporada del Cornellà Creació Fòrum. Una edició que culmina mantenim l’ interès entre l’empresariat de grans multinacionals però també de la petita i la mitjana empresa.Vàrem iniciar la temporada amb el jutge i advocat Baltasar Garzón en el mes de gener passat per donar pas al març al face to face amb Juan Corona, director General de l’Institut d’Empresa Familiar i la periodista, Olga Grau com a protagonistes. El màrqueting es va apoderar del nostre fòrum en el mes de maig amb la conferència de Richard Wakefield i al juny va ser el torn del vicepresident Executiu de l’Institut Roche, Federico Plaza i del director del Programa d’Epigenètica de l’IDIBELL, Manel Esteller. Després del parèntesis estiuenc vàrem reprendre les trobades amb Valeria Domínguez, directora eCommerce@Omni-channel d’Adolfo Domínguez i amb consultora empresarial, Inma Puig.

En total sis actes que han registrat l’assistència de més d’un miler de seguidors, la majoria d’ells representants de petites i mitjanes empreses ubicades en el nostre territori però també amb el vistiplau d’altres de major pes que formen part de l’entramat econòmic de Catalunya.

Un nou any hem trobat el recolzament de gairebé una trentena d’empreses amb Aigües de Barcelona al capdavant com a patrocinador principal i amb CaixaBank, Siemens, Oryzon i WTC Almeda Parc com a copatrocinadors.

L’any 2015 també ens ha aportat la col·laboració de noves empreses com el Grup Ferrero, Dawn Fincas o Via Empresa i Cadena Ser Catalunya. El Periódico de Catalunya i Catalunya Empresarial continuen també donant-nos el seu suport, com en anteriors edicions.

Altres firmes col·laboradores fidels són Novotel o Cofidis. També institucions com Pimec, ACCID, Fundació per a l’Atenció de Persones Dependents, Fundació El Llindar, Diputació de Barcelona o Innobaix. I com a empreses vinculades amb Cornellà comptem amb Ediciones Gráficas Rey, Grafiks, Clara Núñez, Citilab, Consorci per a la promoció i dinamització del Comerç a Cornellà, Parc Esportiu Llobregat o Einsmer.

Departament de Premsa Cornellà Creació Fòrum
93 474 02 02 ext. 1415

Comparteix-lo: