cornellà creació

Domingo Jiménez Beltrán: “El canvi climàtic ens ha carregat de raó per fer el que calia fer, canviar el model de producció i consum i en particular el sistema energètic per a un progrés més sostenible”

Jaime Martín Juez: La sostenibilitat és una oportunitat, ens fa ser més competitius, més eficaços. Però sobretot, ens fa treballar en el present perquè el futur sigui millor


Avui dia, la sostenibilitat i la preservació de l’entorn estan presents en totes les àrees de l’economia. El concepte de transició energètica, programes d’innovació sostenibles, el trinomi fiscalitat-governabilitat-sostenibilitat, o l’economia circular en el context municipal són alguns dels temes que s’han tractat avui en aquest primer face to face de 2016. Una conversa entre Domingo Jiménez Beltrán, president de la Fundació Renovables i qui va ser director de l’Agència Europea de Medi Ambient entre 1994 i 2002, i Jaime Martín Juez, director Corporatiu de Seguretat i Medi Ambient de l’empresa Repsol i amb una carrera professional sempre lligada al sector energètic, mercats de carboni i energies netes. Una temàtica poc tractada en el panorama actual de conferències i que des del Cornellà Creació hem volgut donar veu.

Dos figures rellevants en aquestes temàtiques que sens dubte, no ens han deixat impassibles amb els seus punts de vista apostant per la conscienciació energètica i per un futur que haurà d’anar encaminat al desenvolupament basat en el coneixement, segons paraules de Domingo Jiménez Beltrán. Tots dos convidats han fet una radiografia actual de la realitat bastant pèssima en matèria sostenible però, la bona notícia, ha afegit el president de la Fundació Renovables, és que el marge de maniobra és molt gran per què queda molt per fer. Per Jaime Martín Juez el problema de les energies renovables en termes generals és que depenent d’elements aleatoris. En la seva intervenció, el director Corporatiu de Seguretat i Medi Ambinet de Repsol, ha defensat que, la sostenibilitat és una oportunitat que ens fa ser més competitius i més eficaços. Però, el més important, és que la sostenibilitat ens fa treballar en el present, però amb la mirada posada en un futur millor.

Al llarg de la conferència s’han tractat qüestions com la implantació del cotxe elèctric, la conveniència de reduir el C02 o la necessitat de gestionar correctament les renovables. Per la seva part, Domingo Jiménez Beltrán veu el canvi climàtic com a clímax pel canvi cap a un progrés més sostenible també a nivell municipal. Des del seu punt de vista, els municipis que liderin el canvi lideraran el segle XXI i seran els municipis de futur amb activitats econòmiques amb futur. El president de la Fundació Renovables considera que el canvi climàtic ha fet canviar el model de producció i consum i, en particular, el sistema energètic per a un progrés més sostenible.

El conseller delegat de l’empresa Einsmer, José Antonio Gallego, ha estat l’encarregat de presentar els conferenciants d’avui. Precisament aquesta empresa és pionera per la creació de l’APP de Seguretat Ciutadana de Cornellà que tot just va rebre ahir el guardó com a millor projecte d’innovació social atorgat en el VI Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics a Madrid. En l’acte del Cornellà Creació d’avui s’ha fet referència a aquest premi honorífic ja que la idea de l’APP es va gestar gràcies vincles empresarials que s’estableixen en el nostre fòrum.

Comparteix-lo: