cornellà creació


Contractat per l’Associated British Foods, propietària de Primark, el nostre
convidat va gestionar la crisi de la low cost tèxtil arran l’enfonsament del
Rana Plaza. Chércoles treballa en la implantació d’un sistema de pòlisses
Divendres 17 de juny a les 9h. World Trade Center Almeda Park


Navegant en la teranyina, és el títol de la conferència que ens oferirà Javier Chércoles, qui va ser director de Responsabilitat Social Corporativa d’Inditex durant deu anys. Actualment dirigeix The Simon Project contractat per l’Associated British Foods (ABF) amb l’objectiu de desenvolupar un mètode que valori amb exactitud el valor de les vides de les persones que treballen per a grans multinacionals a països subdesenvolupats. En aquest sentit, Chércoles ens parlarà del sistema de pòlisses que està dissenyant, un pla d’indemnitzacions i assegurances aplicable als mercats emergents o del Tercer Món. El nostre convidat és també professor responsable de la càtedra de gestió de desastres de la Universitat de Dhaka, visitor professor d’Esade i de la Universitat Catòlica Andrés Bello de Caracas. El Delegat Regional de Siemens Catalunya, Josep M. Piqué, serà l’encarregat de presentar el nostre convidat.

Dues catàstrofes, ambdues ocorregudes a Bangladesh, han marcat la trajectòria d’en Javier Chércoles. En 2005, va fer front a l’enfonsament de la fàbrica Spectrum coincidint amb la seva etapa a Inditex i que va causar la mort de 64 persones. A partir d’aquell moment, s’endinsa en el respecte per la legislació laboral internacional en tota la cadena de producció de les grans multinacionals i pels sistemes d’indemnitzacions en aquest tipus de tragèdies. En 2013 i com a conseqüència de l’enfonsament de l’edifici Rana Plaza on fabricaven empreses com Inditex, Benetton, Gap o Primark. Chércoles, va ser contractat per l’ABF per compensar els damnificats en nom de Primark.

L’acte s’iniciarà a les 9h amb un esmorzar per desprès donar pas a la ponència. Preguem confirmació.

Lloc:World Trade Center Almeda Park
Plaça de la Pau, s/n. Cornellà de Llobregat

Comparteix-lo: