cornellà creació“Davant els nous models de negoci que emergeixen, és important decidir en què innovar, com fer-ho i amb qui!”

Afirmació del Director General de Telefònica a Catalunya, Kim Faura, en el marc de la seva conferència d’avui en el CCF que porta per títol ‘Temps disruptius, innovació oberta’

En temps disruptius i de canvis accelerats, quan canvien les preferències dels clients i emergeixen nous models de negoci, la necessitat d’innovar és ja evident, paraules d’en Kim Faura, Director General de Telefònica a Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears i Múrcia. Faura ha protagonitzat avui una nova sessió del Cornellà Creació, en aquesta ocasió, en el Museu Agbar de les Aigües davant d’un fòrum de gairebé dos-cents empresaris i directius. El nostre ponent, puntualitza que la qüestió, no es tan decidir en què innovar, sinó com fer-ho i amb qui. El directiu de Telefònica insisteix que cada negoci hauria de trobar les seves pròpies respostes a aquestes qüestions, adaptar-se a la transformació digital i a la innovació oberta als clients i aliats, per Faura, ingredients comuns en l’empresa del futur.

Kim Faura defineix ‘disrupció’ com allò que fa canviar el comportament dels mercats i de com les persones actuen. Com per exemple, el mòbil, que ha canviat no només la comunicació, sinó també aspectes com les formes de consumir, aspectes de la nostra vida quotidiana. El mòbil, doncs, és disruptor en comunicació i, a més, canvia comportaments. El Director General de Telefònica Catalunya insisteix que cal innovar per continuar sent competitiu, la tecnologia està revolucionant els mercats, afegeix. Pel nostre ponent, la tecnologia és un motor d’innovació i posa com a exemple d’innovació oberta el mercat d’apps que avui dia factura més que tot Hollywood, confirma. En tot aquest procés imparable Kim Faura qüestiona que pot fer la petita i mitjana empresa. Recalca la conveniència d’establir clústers per treballar des de la unió per un objectiu comú.

Faura també ha fet al llarg de la seva intervenció un repàs pel model de transformació de Telefònica, una transformació que ha donat com a resultats que s’hagi convertit en una companyia referent a tota Europa.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Màster en Economia i Direcció d’Empresa per l’IESE, Kim Faura va iniciar la seva trajectòria professional en el Grup Gillette, en la divisió de Braun Espanyola i en la seu central de la companyia en Alemanya. Va ser Director General de la divisió de Chupa Chups en EE.UU., Director General Comercial de Sara Lee Corporation en Espanya, en la divisió de Cafés Marcilla. Vicepresident de Màrqueting i posteriorment Director General de Pepsico/Frito Lay i Director General en Tabacalera/Altadis.

Des d’abril de 2001 forma part de l’equip directiu del Grup Telefònica, empresa en la qual ha desenvolupat càrrecs com el de Director General de Consum i Màrqueting de Telefònica Espanya, Director General de la Unitat Corporativa de Màrqueting i Continguts de Telefònica S.A. i President de Terra Lycos Networks. També va ser membre del Supervisory Board d’ENDEMOL.

  • 25 de novembre a les 13:30h: Face to face amb l’escriptora turca Elif Shafak i el periodista d’El Periódico de Catalunya, Marc Marginedas

Untitled10Untitled9Tancarem la setena edició del CCF amb un duet de luxe. D’una banda, amb l’assistència d’Elif Shafak, una de les escriptores turques més influents. Arran de la publicació de la seva novel·la Baba ve Piç va ser acusada d’insultar a la identitat turca, resultant finalment absolta. D’altra banda, comptarem amb la presència de Marc Marginedas, periodista destacat per la seva activitat com a corresponsal de guerra. Marginedas va ser segrestat durant sis mesos per l’Estat Islàmic quan cobria la informació de la guerra civil síria. Acte presentat pel Director d’El Periódico de Catalunya, Enric Hernández.

Comparteix-lo: