cornellà creació“La novel·lista i una de les escriptores turques més influents del moment, Elif Shafak i el periodista, Marc Marginedas, convidats del CCF”

Els nostres ponents s’obriran al fòrum sincerant-se sobre la veritable situació que es viu a zones de conflicte com Turquia, Rússia o sobre allò que no es diu mai sobre el jihadisme, arran les seves experiències vitals

Divendres, 25 de novembre a les 13,30h. L’Auditori de Cornellà Presenta, Enric Hernàndez, Director d’El Periódico de Catalunya

El nom d’Elif Shafak està vinculat a la història traumàtica de Turquia, tema que aborda sempre en els seus libres. Fins i tot, va ser acusada d’insultar la ‘identitat turca’ d’acord amb l’article 301 del Codi Penal Turc per fer referències al Genocidi armeni a través d’un personatge fictici de la novel·la Baba ve Piç (La bastarda de Estambul), resultant finalment absolta. Shafak visita el nostre país coincidint amb el seu recent nomenament com a membre de la llista de coordinadors del Moviment per a la Democràcia en Europa (DiEM25) liderat per Yanis Varoufakis, entre altres activistes, artistes, acadèmics i polítics. A més, aprofita la visita a Barcelona per presentar un nou llibre, Las tres pasiones, que indaga sobre el paper de la dona en una societat absenta de llibertat.

Però si estem segurs que Elif Shafak ens paralarà des del cor, com o fa a les seves novel·les, amb la mateixa sinceritat podrem conèixer els punts de vista d’en Marc Marginedas sobre les zones de conflicte actual, sobre el jihadisme i, fins i tot, podrem respirar l’ambient a Rússia on treballa en l’actualitat com a corresponsal per a El Periódico de Catalunya. La seva trajectòria professional sempre ha estat lligada al periodisme en zones bèl·liques, fins i tot, va ser segrestat a Síria durant sis mesos per l’Estat Islàmic.

Dos figures rellevants que per les seves experiències personals ens donaran un punt de vista real i sincer del moment pel qual passa Europa amb la presència real de l’amenaça jihadista.

L’acte s’iniciarà a les 13:30h amb un dinar per desprès donar pas a la conferència. Preguem confirmació.

 

Lloc: L’Auditori de Cornellà
Albert Einstein, 51. Cornellà de Llobregat

Comparteix-lo: