cornellà creació

Face to Face:

Sarah Harmon: Tot el que es pugui fer, es farà. La pregunta és, ho faràs tu o ho farà algú per tu? Però es farà.  

Fernando Trias de Bes: Una possibilitat és no fer res, però el canvi és tan gran que no es pot mirar cap a un altre costat.  

Vivim temps en els quals les noves tecnologies, la innovació, les estratègies digitals i la presència en xarxes socials estan íntimament relacionades amb la concepció de nous models de negoci, amb la irrupció de noves professions i amb el nivell d’activitats de les nostres empreses en aquestes noves xarxes de comunicació. Precisament els nostres convidats d’avui ens han parlat d’aquests canvis que experimenta el mercat laboral i la societat en general. Dos experts en la matèria, sens dubte. Sarah Harmon, des de la seva perspectiva com a Directora de Linkedin en Espanya i Portugal, la xarxa professional més gran del món. Fernando Trias de Bes des del seu punt de vista de tot un referent en innovació disruptiva i un dels més reconeguts experts espanyols en el management de les noves organitzacions.

‘Professions i negocis en una era digital i incerta’

Aquest és el títol de la conferència d’avui que ha tractat temes com els canvis actuals que sacseja el mercat laboral i que engloba transformacions demogràfiques, socials, en els estils de vida, en els productes i serveis que es consumeixen, etc.

La conversa entre Harmon i Trias de Bes ha analitzat conceptes com l’era de la digitalització, la intel·ligència artificial, el Big Data, etc. i els nous models de negoci com l’economia d’aplicacions, l’economia compartida- economia col·laborativa, etc.

Fernando Trias de Bes ha puntualitzat que la rapidesa en la qual evolucionen les noves tecnologies generen en l’economia greus problemes per fiscalitzar-les. Hi ha estudis que calculen que quan una tecnologia passa del 20% de grau de penetració en la societat, de sobte pot enlairar. Nosaltres podem no fer res, és una possibilitat, però el canvi és tan gran que no es pot mirar cap a un altre costat.

Per la seva banda, Sarah Harmon, afirma que tot el que es pugui fer es farà. Per ella, la pregunta clau que tothom s’ha de fer és ho faràs tu o ho farà algú per tu? Però es farà. Ella assenyala com ha canviat el món laboral. Abans tothom donava per fet estat tota la vida en la mateixa empresa. Ara el nivell de mobilitat és molt intens. També remarca la necessitat de rebre una formació continuada al llarg de la nostra vida com a professionals. En aquest sentit, ambdós ponents coincideixen en dir que la clau està en l’educació de les noves generacions i en la necessitat que el sistema educatiu s’avanci aportant als alumnes competències i habilitats per a la nova era digital.

El face to face planteja la situació actual, professions i negocis en una era digital i incerta, segons apunta el mateix títol de la conferència. També han analitzat els pros i contres de la robotització de molts llocs de treball, la tecnologia sempre estarà al servei de l’ésser humà, apunta Trias de Bes.

Comparteix-lo: