cornellà creació

NOTA DE PREMSA

John Carlin: Què tenia Mandela que Trump palesament, manca per complet? La política és l’art del possible”

 


 

El periodista i escriptor tanca l’octava edició del Cornellà Creació amb la conferència “Lliçons de lideratge i reconciliació de Nelson Mandela”

John Carlin ha desenvolupat la seva carrera periodística en més de cinquanta països durant més de trenta anys. Especialitzat en política i en esports però amb clar domini d’una temàtica, la política sud-africana, fet que li va portar a tenir una estreta relació amb qui va ser president de Sudàfrica, (1994-1999) Nelson Mandela. Precisament en la conferència d’avui, Carlin ha qualificat a Mandela d’anti- Trump, dos líders radicalment diferents i ha reflexionat sobre els principals atributs de l’expresident sud-africà al llarg de la seva intervenció, de qui ha dit que és el millor líder polític que ha existit.

Carlin es pregunta què tenia Mandela que manca per complet en la figura de Trump. El periodista afegeix que, en general, tots els líders polítics d’avui dia estan molt lluny de l’expresident sud-africà. Entre les particularitats que elogia Carlin de Mandela enumera la seva clara visió estratègica en els principis bàsics, el seu pragmatisme, veure la política com l’art del possible i el respecte pels seus rivals. El nostre convidat afegeix l’enorme responsabilitat cap a milions de persones posant el bé nacional per damunt del bé personal o, fins i tot, per damunt del bé del partit.

Segons John Carlin, amb totes aquestes particularitats, Mandela maximitzava la seva capacitat de persuasió, característica imprescindible del bon lideratge i de la bona política. Ell creia en la necessitat de construir ponts, aquest era sempre el seu camí a seguir.

 

Articulista de renom

Articulista d’El País fins aquest mes d’octubre passat, Carlin està centrat ara mateix en dos projectes de documentals i una novel·la gràfica que veurà la llum en 2018.

Ha desenvolupat la seva carrera periodística treballant per capçaleres de primer nivell com New York Times, Financial Times, Wall Street Journal, London Times, entre altres. Ha publicat cinc llibres i ha treballat en diferents documentals per a la BBC, Channel 4, ESPN i PBS.

En 2011 va col·laborar amb el tenista Rafael Nadal en l’autobiografia Rafa: mi historia i en 2008 el seu llibre Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game that Made a Nation (titulat en castellà El factor humano) sobre l’ex president sud-africà Nelson Mandela, va servir de base de la pel·lícula Invictus.

 

Més d’un miler de seguidors del CCF en 2017

L’acte d’avui posa el punt i final a l’octava temporada del Cornellà Creació Fòrum. Una edició que culmina mantenint l’ interès de l’empresariat de grans multinacionals però també de la petita i la mitjana empresa del nostre entorn. Vàrem iniciar la temporada en el mes de gener amb l’il·lustre pensador, Moisès Naím. En el mes de març van acollir el face to face entre Bisila Bokoko, una de les dones espanyoles més influents en el món dels negocis americans, i Aktham Habbaba, de la delegació territorial de l’ICEX. En maig, ens va visitar Daniel Innerarity, director de l’Institut de Governança Democràctica, que ens va parlar d’Europa i dels seus reptes de futur. En el mes de juny va ser la directora General Creativa de McCann Espanya, Mònica Moro i el directiu expert en màrqueting de la firma Coca-Cola, Enrique Burgos qui ens van exposar una forma diferent de veure la publicitat. I aquesta tardor, el nostre fòrum va escoltar a Sarah Harmon, des de la seva perspectiva com a Directora de Linkedin Talent Solutions en Espanya i Portugal, i a Fernando Trias de Bes des del seu punt de vista com a economista i tot un referent en innovació disruptiva, un face to face que tots dos van centrar en les noves professions i negocis en l’era digital. Tanquem avui 2017 amb el periodista, John Carlin.

Un any més hem comptat amb el suport de gairebé una trentena d’empreses amb Aigües de Barcelona al capdavant com a patrocinador principal i amb el recolzament de CaixaBank, Telefònica, Siemens, Oryzon i WTC Almeda Park.

L’any 2017 també hem tingut la col·laboració de Ferrero, Cofidis, Novotel, Einsmer, Grafiks o Edicions Gràfiques Rey. També han renovat el seu suport institucions com Pimec, Fundació per a l’Atenció de Persones Dependents, Fundació El Llindar, Diputació de Barcelona o Innobaix.

I com a empreses i entitats vinculades amb Cornellà comptem amb Citilab, Dawn Fincas, Parc Esportiu Llobregat, Centre d’Empreses Baix Llobregat, Gremibaix Fundació i Gremi d’Instal·ladors del Baix Llobregat. I, per últim, el Cornellà Creació 2017 també ha tingut el suport d’El Periódico de Catalunya, Catalunya Empresarial, Via Empresa i de Cadena Ser Catalunya.

 

 

Cornellà de Llobregat, 17 de novembre de 2017

 


www.cornellacreacio.cat                                               http://cornellacreacio.blogspot.com

Comparteix-lo: