cornellà creació

Ségolène Royal, ministra de Medi Ambient, Energia i Afers
Marins de França (2014-2017)

Tenim la gran responsabilitat de lluitar contra la
gran lacra social que és l’escalfament global


 

“Els tres desafiaments contra el canvi climàtic” és el títol de la conferència inaugural de la novena edició del Cornellà Creació Fòrum. L’exministra francesa Ségolène Royal ha sigut l’encarregada avui de donar llum verda a la nova programació 2018 i ho ha fet parlant-nos dels efectes del canvi climàtic. Autora del llibre ‘Manifest pour une justice climàtiques”, en la seva intervenció ens ha traslladat les seves inquietuds sobre l’escalfament global i com afecta a totes les àrees de la vida. Royal destaca l’impuls que ha donat França amb l’assoliment de l’Acord Climàtic de París amb una ràpida entrada en vigor i ratificat per 144 països, tots els signants es comprometen a transformar les seves contribucions nacionals en accions a través de l’assoliment de lleis, polítiques públiques i inversions. França actua donant suport amb les seves aportacions nacionals. Tenim la gran responsabilitat de lluitar contra la gran lacra social que és l’escalfament global, afirma Ségolène Royal.

Presidenta de la vigèsima primera sessió de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de l’Acord de París, COP 21, Ségolène Royal, incideix en la seva conferència que el que es pretén és construir una nova harmonia entre l’home i la natura, reconciliar l’economia i l’ecologia, unir la biodiversitat i el clima. La nostra convidada apunta que França actua com a país d’excel·lència ambiental definint els seus objectius i mitjans d’actuació per implementar l’Acord Climàtic de París.

En la seva intervenció, Royal posa exemples de com afecta a la nostra societat l’escalfament global i recalca la feina que es fa des del continent africà, els més afectats, els menys responsables però, els més actius. Àfrica representa menys del 7% de les emissions mundials de GES. El canvi climàtic a l’Àfrica no és una amenaça, és una realitat. Les sequeres, seguides d’intenses pluges, destrueixen habitatges i ramats, pertorba el cicle de la collita i provoca la fam. Però existeixen solucions i el continent s’està mobilitzant.

Ségolène Royal

Membre del Partit Socialista Francès, Ségolène Royal va ser Ministra de Medi Ambient, Energia i Afers Marins des d’abril de 2014 fins a maig de 2017 i després va ser anomenada enviada especial pel president Macron per a l’Aliança Solar Internacional (ISA) i com a ambaixadora dels Pols. Royal també és presidenta de la vigèsima primera sessió de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de l’Acord de París, COP 21.

Va ser Ministra d’Assumptes de Família, Infància i Discapacitat (març de 2000 – maig de 2002), Ministra d’Educació Escolar (juny de 1997 – març de 2000) i ministra de Medi Ambient (abril de 1992 – març de 1993).

Va ser presidenta de la regió de Poitou-Charentes des d’abril de 2004 fins a maig de 2014 i va ser triada membre del Parlament francès durant quatre períodes entre 1988 i 2007.

Va ser finalista de les eleccions presidencials de 2007, la primera dona a França en ser candidata presidencial per un partit important. La ministra Royal també va ser vicepresidenta i portaveu del Banque Publiqui d’Investissement (Banc Públic d’Inversió), i va ser Assessora del president francès François Mitterrand des de 1982-1988.

La ministra Royal va assistir a l’Ecole Nationale d’Administration i l’Institut d’Etudes Politiques a Paris (Escola Nacional d’Administració i Institut d’Estudis Polítics de París), i a més, és titulada en economia.

 


www.cornellacreacio.cat                                               http://cornellacreacio.blogspot.com

Comparteix-lo: