cornellà creació

Face to Face:

Face to face entre el ciborg, Neil Harbisson i l’experta en transformació digital, Silvia Leal

Silvia Leal: “La tecnologia no ens ha de fer por sinó que tenim l’oportunitat de sumar-nos a la transformació.”

Neil Harbisson: “Som testimonis del renaixement de la nostra espècie?”

No morirem? Fins on arribaran les noves tecnologies?, aquest títol ha donat peu a un face to face innovador i del tot revolucionari pel seu contingut amb dos grans experts en les transformacions tecnològiques dels últims temps. Ambdós ens han parlat del tsunami digital i del seu impacte en una societat tímida que s’enfronta a canvis inimaginables fa només uns anys enrere com la possibilitat, fins i tot, de convertir-nos nosaltres mateixos en tecnologia. Fet que coneix a la perfecció en Neil Harbisson, la primera persona del món reconeguda com a ciborg per aconseguir que en el seu passaport aparegués una foto seva amb l’implant (antena), un dispositiu que transforma les senyals de llum en vibracions fent-li possible la percepció dels colors que l’evita l’acromatòpsia que li van diagnosticar.

En la seva intervenció, Silvia Leal es qüestiona si realment la situació actual és un tsunami, un fenomen que ho canvia tot, el món empresarial, les professions, la nostres vides personals. En aquest sentit potser sí però, un tsunami arriba sense avisar, ens sorprèn, però nosaltres sí que estem avisats, estem veient arribar els canvis que se’ns acosten, la quarta revolució industrial. Ella ho veu des d’una opció optimista, la tecnologia no ens ha de fer por sinó que tenim l’oportunitat de sumar-nos a la transformació. Silvia Leal es qüestiona si realment aquest tsunami arriba per arrossegar-ho tot o per generar noves oportunitats que no podem deixar escapar..

Per la seva banda, Neil Harbisson ens ha capficat en la seva experiència personal i en el seu darrer projecte, la nova associació Transpecies Society que dóna veu a identitats no humanes oferint, fins i tot, el desenvolupament de nous sentits i òrgans. En la seva intervenció, Harbisson explora el fet de com adoptar un rol actiu en la nostra pròpia evolució biològica i assegura que el fet de que l’ésser humà es transformi ell mateix en tecnologia ja no és només una teoria. Tenim la possibilitat de tenir nous òrgans i sentits addicionals. Unint-nos a la tecnologia, podem convertir-nos en dissenyadors del nostre propis cos i percepció, assegura. Estem sent testimonis del renaixement de la nostra espècie?, es qüestiona Harbisson qui ha aprofitat per explicar com ell, en si mateix, és tecnologia.

Un acte que ha comptat amb José Antonio Gallego, CEO d’Einsmer Business Designer, en qualitat de presentador en un fòrum amb més de cent cinquanta assistents

Silvia Leal és experta internacional en lideratge, cultura i transformació digital. Assessora de la Comissió Europea en Competències Digital, es tracta d’una de les deu dones més influents del país sent seleccionada en el rànquing de les Top 100 Dones. Col·labora amb el programa ‘Emprende’ de TVE, amb l’Agència EFE y El País i és l’autora dels llibres ‘E-renovarse o morir’, ‘Ingenio, sexo y pasión’ i, l’últim, ‘¿No te vas a morir?’. En nombroses ocasions guardonada, l’enginy, la passió i la tecnologia són els seus tres grans pilars que conformen la fórmula del seu èxit.

Neil Harbisson ha fet de la seva particular percepció, un objecte artístic i composa música traduint els colors en sons. També pinta quadres realitzant el camí invers. Creador de l’organització Cyborg Foundation amb la seva amiga coreògrafa Moon Ribas, en defensa del dret a incorporar la tecnologia en el cos. En 2017 ha fundat juntament amb els artistes Manel Muñoz i Moon Ribas la Transpecies Society, projecte en el qual està capficat en l’actualitat en defensa de la llibertat de l’auto disseny.

Tenim la possibilitat de tenir nous òrgans i sentits addicionals. Unint-nos a la tecnologia, podem convertir-nos en dissenyadors del nostre propis cos i percepció, assegura. Estem sent testimonis del renaixement de la nostra espècie?, es qüestiona Harbisson qui ha aprofitat per explicar com ell, en si mateix, és tecnologia.

Un acte que ha comptat amb José Antonio Gallego, CEO d’Einsmer Business Designer, en qualitat de presentador en un fòrum amb més de cent cinquanta assistents.

Silvia Leal és experta internacional en lideratge, cultura i transformació digital. Assessora de la Comissió Europea en Competències Digital, es tracta d’una de les deu dones més influents del país sent seleccionada en el rànquing de les Top 100 Dones. Col·labora amb el programa ‘Emprende’ de TVE, amb l’Agència EFE y El País i és l’autora dels llibres ‘E-renovarse o morir’, ‘Ingenio, sexo y pasión’ i, l’últim, ‘¿No te vas a morir?’. En nombroses ocasions guardonada, l’enginy, la passió i la tecnologia són els seus tres grans pilars que conformen la fórmula del seu èxit.

Neil Harbisson ha fet de la seva particular percepció, un objecte artístic i composa música traduint els colors en sons. També pinta quadres realitzant el camí invers. Creador de l’organització Cyborg Foundation amb la seva amiga coreògrafa Moon Ribas, en defensa del dret a incorporar la tecnologia en el cos. En 2017 ha fundat juntament amb els artistes Manel Muñoz i Moon Ribas la Transpecies Society, projecte en el qual està capficat en l’actualitat en defensa de la llibertat de l’auto disseny.

Comparteix-lo: